avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contractul Colectiv de Muncă
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contractul Colectiv de Muncă

Buna ziua,

Am primit o solicitare scrisa din partea unui salariat, pentru eliberarea unei copii a C.C.M.
Exista o obligatie legala din partea angajatorului de-a pune la dispozitia acestuia un exemplar in copie a documentului si care ar fi aceasta?
Care este termenul de raspuns la acesta solicitare ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:29, 9 Februarie 2016
Nu exista niciun text de lege care sa prevada asa ceva, dar mi se pare normal ca un angajat sa stie care sunt prevederile din c.c.m. aplicabil .

CCM nu este un document secret.

Termenul de raspuns la solicitare trebuie sa fie prevazut in Reg.Intern, intrucat termenuld e 30 de zile prevazut in OG 27/2002 este aplicabil autoritatilro si institutiilor publice.

Nu comentez faptul ca salariatul trebuie sa cunoasca prevederile C.C.M. la nivel de unitate, insa acesta a fost informat asupra cuprinsului documentului, a semnat pentru acest lucru, si chiar poate sa-l citeasca pe avizierul unde este afisat.
Publicitatea acestui fapt ma face sa imi pun intrebari cu privire la legalitatea acestui lucru.
Multumesc pentru raspuns!

Daca dvs va puneti intrebarea legalitatii , atunci care ar fi nelegalitatea solicitarii, retoric vorbind?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu mediu pe companie la nastere copil OanaMihaelaArvantidis OanaMihaelaArvantidis Buna ziua! As dori sa stiu daca pot beneficia de salariul mediu pe companie la nasterea copilului. Mentionez ca nu este mentionat in regulamentul ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii in cazul restructurarii postului aristotel55 aristotel55 buna ziua, am primit preaviz pentru incetarea contractului de munca pe motiv de restructurare a pozitie. firma activeaza pe caen 5229 - alte activitati anexe ... (vezi toată discuția)
Salariatul poate vedea contractul colectiv de munca? Miluca Boldan Miluca Boldan Buna ziua, Eu ca si salariat pot sa vad contractul colectiv de munca? Am acest drept? deoarece in contractul individual de munca nu este mentionat nimic in ... (vezi toată discuția)