avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plată dosar executor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plată dosar executor

Bună ziua,

Azi la termenul de judecată mi să ipus sa plătesc o sumă de 700 lei în favoarea BEJ întrucât acesta a trimis cele 2 dosare de executare la judecătorie,.
Ce pot face ca să fiu scutit de această sumă?
Inteleg ca, aveti calitatea de creditor si ca,dvs.ati solicitat inceperea executarii silite, ca atare, aveti obligatia de a avansa cheltuielile necesare.[Art.670(1)NCPC], pe care le veti recupera ulterior de la debitor.
Cu respect d.l avocat, eu sunt cel care a depus contestație la executare, adică debitorul, însă nu îmi pot permite să plătesc cei 700 lei impuși de instanță , de aceea aș dori o soluție de amânare plată, etc, dar să nu fie dosarul suspendat din această cauza.
Daca sunteti debitorul,urmeaza sa platiti conform art.670(2-3) NCPC.Amanarea/esalonarea o puteti discuta numai cu executorul, nu exista temei legal sa oblige executorul la amanare/esalonare, numai amiabil,daca nu platiti suspenda judecarea cauzei si, daca nu o repuneti pe rol in termen de 6 luni se perima contestatia.CCR s-a pronuntat in repetate cazuri ca, plata unor taxe, servicii executor/avocati nu constituie un impediment in ce priveste accesul liber la justitie.
danpopescu2011 a scris:

CCR s-a pronuntat in repetate cazuri că plata unor taxe, servicii executor/avocati nu constituie un impediment in ce priveste accesul liber la justitie.

YSL a scris:

... de aici s-ar putea pune problema liberului acces la o instanţă. Însă asta este o altă discuţie pe seama căreia am putea discuta săptămâni întregi.

Citiţi articolul următor care arată în detaliu că noile taxe judiciare de timbru încalcă Dreptul Accesului Liber la Justiţie (art. 21 din Constituţia României, plus alte legi), şi eu păţind cam acelaşi lucru, dar pentru o Cerere Reconvenţională pentru care mi s-a pus în mod aberant, o Taxă de Timbru de 700 lei - [ link extern ]
Acolo sunt informaţii importante, vitale pentru acel forumist care a deschis Topicul. Şi eu am avut o problemă de tipul ăsta, pe care n-o voi lăsa-o nerezolvată !
Ce am scris acolo sunt lucruri care se potrivesc cu ceea ce a vrut să afle forumistul respectiv, aşa putându-şi rezolva problemele în discuţie ... e adevărat, având posibilitatea de a sesiza C.E.D.O., ceea ce e cam dificil !
Poate va reuşi să se informeze din acel articol extrem de detaliat pus de mine.
P.S.
Rog Moderatorii sau Administratorul site-ului să nu şteargă postarea, pentru că nu-i nimic off-topic !
Interesant acest articol chiar nu știam anumite lucruri și tocmai acum mi.am dat seama cat de mult abuzează judecătoria de cetățenii care habar nu au cubse se mănâncă legislația, ms frumos pentru acest articol care este explicat pe înțelesul tuturor însă nu am regăsit răspuns clar la întrebarea mea, ce pot face cu plată cheltuielile efectuate de executor pentru transmiterea dosarelor la instanță precizez ca aceste dosare sunt în copii xerox în cuantum de 700 lei,precizez ca nu este taxă juridiciara de timbru.
Va mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Taxa judiciara de timbru omatcons omatcons Bună ziua Am depus la judecătorie contestaşie la executare , suspendarea executării şi lămurirea titlului executor. 1). Instanţa a disjuns capătul de ... (vezi toată discuția)
Cerere in anulare somatie de plata do_re_mi do_re_mi Buna ziua, La inceputul lui 2015 am depus o ordonanta de plata, la Judecatoria Sector 1, pentru un debit ce consta numai in penalitati de plata inregistrate ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt persona juridica si am deschis un dosar de partaj ... marius68marius marius68marius Buna ziua, sunt persona juridica si am deschis un dosar de partaj judiciar inpotriva unei foste salariate, ce are locuinta bun comun cu sotul. Pentru a ... (vezi toată discuția)