avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Infiintare PFA Firma de protecta muncii SSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Infiintare PFA Firma de protecta muncii SSM

Buna. As vrea sa fac un curs de Protectia Muncii (SSM) si apoi sa imi deschid PFA in acest domeniu. As vrea sa va intreb daca este posibil in Romania sa fii PFA si sa prestezi acest serviciu pt alte firme pe cont propriu, sau doar daca esti inspector autorizat parte dintr-o firma?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:47, 6 Martie 2020
Se poate practica si ca P.F.A.
Pentru a obtine autorizarea ca Serviciu extern de prevenire si protectie in domeniul ssm trebuie mai intai sa deschideti firma la Registrul comertului (PFA, II, SRL).
Autorizarea ca SEPP se obtine de la ITM cu respectarea prevederilor Normelor metodologice de aplicare a Legii ssm nr.319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, aprobate prin HG nr.1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare
- Sectiunea a 6-a. Abilitarea serviciilor externe de prevenire si protectie, art.35-45.
Ca titular de PFA puteti presta activitate doar daca ati urmat un curs postuniversitar in domeniul ssm sau detineti un master in domeniul ssm.
-art. 50 (1) Cerinţele minime de pregătire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă
corespunzătoare nivelului superior, care trebuie îndeplinite în mod cumulativ, sunt
următoarele:
a) absolvirea, în domeniile fundamentale: ştiinţe inginereşti, ştiinţe agricole şi silvice, cu diplomă de licenţă sau echivalentă, a ciclului I de studii universitare, studii universitare de licenţă, ori a studiilor universitare de lungă durată sau absolvirea cu diplomă de absolvire a studiilor universitare de scurtă durată;
b) curs în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cu conţinut minim conform celui prevăzut în anexa nr. 6 lit. B, cu o durată de cel puţin 80 de ore;
c) absolvirea cu diplomă sau certificat de absolvire, după caz, a unui program de învăţământ postuniversitar în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cu o durată de cel puţin 180 de ore.
(2) Îndeplinirea cerinţelor prevăzute la alin. (1) se atestă prin diploma de studii şi
certificatele de absolvire a cursurilor prevăzute la alin. (1) lit. b) şi c).
(3) Cerinţa minimă prevăzută la alin. (1) lit. b) şi c) este considerată îndeplinită şi în situaţia în care persoana a obţinut o diplomă de master sau doctorat în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2016
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
Pentru a putea presta servicii de SSM trebuie sa indepliniti mai multe conditii:
-sa fi absolvit o facultate cu profil de inginerie (diploma de inginer)
-curs in domeniul SSM cu durate de min. 80 de ore
-curs postuniversitar in domeniul SSM
- adeverinta ca ati lucrat in domeniul SSM min. 5 ani
Daca indepliniti toate acrste conditii, mergeti la ORC si va faceti PFA
Apoi cu toate documentele mergeti la ITM pentru a obtine certificatul de abilitare.
Dupa ce ati obtinut certificatul de abilitare, puteti incheia contracte de prestari servicii in domeniul SSM .
Succes !
CristinaBaltaretu a scris:

... As vrea sa va intreb daca este posibil in Romania sa fii PFA si sa prestezi acest serviciu pt alte firme pe cont propriu, sau doar daca esti inspector autorizat parte dintr-o firma?
Multumesc.


O PFA poate cumula calitatea de persoana fizica autorizata cu cea de salariat al unei terte persoane care functioneaza atât în acelasi domeniu, cât si într-un alt domeniu de activitate economica decât cel pentru care PFA este autorizata.
Bună ziua. Dacă am un PFA pe conslutanță SSM (SEPP), pot să prestez și servicii de PSI și RSVTI?
Și în cazul în care dețin un Serviciu Extern, pot să fiu, în acelasi timp, si angajat ca sef serviciu Intern de prevenire si protecție?

Mulțumesc

Alte discuții în legătură

Ssm LIA1992 LIA1992 BUNA ZIUA! Am absolvit facultatea-contabilitate si master -CAFEC iar, recent am absolvit un curs SSM de 80 ore. As putea sa initiez un PFA sa pot presta ... (vezi toată discuția)
Pot fi pfa, fără alte condiții , dacă fac cursul de inspector ssm sau psi ? Georgianavictoria Georgianavictoria Pot fi PFA, fără alte condiții , dacă fac cursul de inspector SSM de 80 ore sau PSI ? Pot da avize și semna avizele, fisele Etc ? (vezi toată discuția)
Buna ziua,sunt economist de profesie,as vrea sa fac cursul de ... mioarailina mioarailina Buna ziua,sunt economist de profesie,as vrea sa fac cursul de SSM si PSI si sa imi fac ulterior un PFA cu aceasta activitate.respectiv inspector SSM si PSI ... (vezi toată discuția)