avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Pot fi PFA, fără alte condiții , dacă fac cursul ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Pot fi PFA, fără alte condiții , dacă fac cursul de inspector SSM sau PSI ?

Pot fi PFA, fără alte condiții , dacă fac cursul de inspector SSM de 80 ore sau PSI ? Pot da avize și semna avizele, fisele Etc ?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:35, 6 Decembrie 2018
PFA nu putei fi, cel putin pe partea de SSM, puteti fi doar angajatul unei firme ci sa va ocupati de partea de SSM (Lucrator desemnat).
Pentru a putea lucra ca PFA (Serviciu Extern de Prevenire si Protectie) in acest domeniu trebuie sa indepliniti numite conditii prevazute in H.G. 1425/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, incepand cu art. 28, informatiile astea o sa afllati si la cursul de 80 de ore.
Aveti mai jos Hg.-ul
[ link extern ]
Pentru a deschide o firma in domeniul ssm la Registrul comertului (PFA, II, SRL) trebuie sa detineti abilitarea din partea ITM pentru sef SEPP.
Nu indepliniti conditiile prevazute la art. 50 din HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare pentru a fi sef SEPP
-.Art. 50 (1) Cerintele minime de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca corespunzatoare nivelului superior, care trebuie indeplinite in mod cumulativ, sunt urmatoarele:
a) absolvirea, in domeniile fundamentale: stiinte ingineresti, stiinte agricole si silvice, cu diploma de licenta sau echivalenta, a ciclului I de studii universitare, studii universitare de licenta, ori a studiilor universitare de lunga durata sau absolvirea cu diploma de absolvire a studiilor universitare de scurta durata;
b) curs in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu continut minim conform celui prevazut in anexa nr. 6 lit. B, cu o durata de cel putin 80 de ore;
c) absolvirea cu diploma sau certificat de absolvire, dupa caz, a unui program de invatamant postuniversitar in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu o durata de cel putin 180 de ore.
(2) Indeplinirea cerintelor prevazute la alin. (1) se atesta prin diploma de studii si certificatele de absolvire a cursurilor prevazute la alin. (1) lit. b) si c).
(3) Cerinta minima prevazuta la alin. (1) lit. b) si c) este considerata indeplinita si in situatia in care persoana a obtinut o diploma de master sau doctorat in domeniul securitatii si sanatatii in munca.
Cu curs de 80 de ore in domeniul ssm puteti face parte ca membru cu pregatire de nivel mediu in cadrul unui SEPP deschis ca firma pe numele altei persoane care indeplineste conditiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Componenta serviciu intern de prevenire si protectie Enache Florin Enache Florin Salut, Serviciu intern de prevenire si protectie poate sa fie format din angajat intern cunoma intreaga, incadrat ca inspector SSM curs de 80 ore si ... (vezi toată discuția)
Buna seara ! am si eu o intrebare, la cerintele minime de pregatire ... TnsAdrRzv TnsAdrRzv Buna seara ! Am si eu o intrebare, la cerintele minime de pregatire in domeniul SSM, nivel superior, diploma de cilenta trebuie sa fie stric pe profil tehnic ... (vezi toată discuția)
Daca sunt angajat la o firma srl ca lucrator desemnat ssm si doresc ... Ana Z Ana Z Daca sunt angajt la o firma SRL ca lucrator desemnat SSM si doresc sa imi deschid PFA ca serviciu extern pot in continuare sa ramna si angajat (vezi toată discuția)