avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... CONFLICT DE INTERESE
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

CONFLICT DE INTERESE

Ma aflu in urmatoarea situatie: sunt salariata a unei societati comerciale (care nu are in obiect de activitate contabilitate sau expertiza contabila) care de ani buni presteaza serviciul de intocmire a declaratiilor fiscale pentru terti, preponderent asociatii de proprietari. Din anul 2011 firma a achizitionat prin digisign un token de semnatura digitala, pe numele meu ca persoana care executa acest serviciu.
In acesta luna am devenit expert contabil activ luand de la ANAF si cod fiscal.
In aceste conditii ma aflu in situatie de conflict de interese? Tokenul cu semnatura digitala, fiind pe numele meu, il voi folosi pentru a transmite declaratii pentru societati sau alte persoane la care voi tine evidenta contabila. Avand in vedere ca toate veniturile aferente serviciilor executate in prezent cu semnatura digitala sunt inregistrate de catre angajator, nu vor aparea venituri inregistrate pe codul fiscal al meu ca si expert contabil. Poate ANAF sa considere ca prestez servicii si nu inregistrez veniturile aferente? Poate CECCAR sa considere ca inregistrand veniturile printr-o societate care nu este membra CECCAR se eludeaza astfel plata contributiei variabile aferenta acestor venituri?
Cum credeti ca ar trebui sa procedez avand in vedere ca la mijloc este si interesul clientilor: daca incetez contractul de munca cu angajatorul si achizitionez personal token de semnatura vor trebui reinnoite cererile 150 depuse la ANAF, implicit procurile notariale de imputernicire fapt care genereaza costuri si timp pierdut la notar si ANAF, inclusiv bulversarea clientilor care vor fi nevoiti sa aleaga intre continuarea cu actualul prestator de servicii ca liber profesionist sau cu societatea care probabil va angaja pe altcineva pentru a presta acest serviciu.
Va rog sa ma ajutati sa pot lua hotararea care este in folosul tuturor partilor implicate si care sa nu contravina prevederilor legale si profesionale.
Va multumesc.



Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:17, 17 Februarie 2016
Dvs. la ora actuala sunteti un imputernicit al sociatatii care a platit tokenul. Tokenul apare ca fiind al societatii si dvs. imputernicit sa il folositi. Nu este corect, mai departe, sa folositi semnatura electronica in relatiile cu terti dvs. Luati-va semnatura dvs., de la zero, pe care o veti folosi in relatia cu clientii dvs. (ca expert contabil), in paralel folositi semnatura de la firma respectiva, doar in ceea ce priveste contractele firmei respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnatura electronica niko79 niko79 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum procedez cu semnatura electronica in cazul in care trebuie sa preiau contabilitatea de la alta contabila? Ce trebuie sa-i ... (vezi toată discuția)
Declaratia 112 on line gabitza1980 gabitza1980 vreau sa ma ajutati! pana acum am depus declaratia 112 la ghiseu.acum am ibteles ca se depune doar on line.ca sa depun si eu on line ce trebuie sa fac? va ... (vezi toată discuția)
Nu pot depune online declarația 390 fără semnătură digitală. există posibilitatea să o pot depune la ghișeu? doblor doblor Buna ziua! In urma cu 2 luni am infiintat un PFA cu activitatea principala de Consultanta in IT (CAEN 6202). Luna trecuta m-am inregistrat in ROI pentru ca ... (vezi toată discuția)