avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Servicii de contabilitate primara pe cod CAEN 6920
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Servicii de contabilitate primara pe cod CAEN 6920

Buna ziua,

Se poate folosi codul CAEN 6920 pentru a executa servicii de contabilitate primara, fara a fi membru CECCAR, in cadrul unui SRL?
Este nevoie neaparat de titulatura de expert contabil sau contabil autorizat, membru activ al CECCAR?
Societatea poate avea si alte coduri CAEN active?
Ultima modificare: Joi, 11 Iulie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: andoria , utilizator 15:11, 16 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca faceti inregistrari in contabilitate, folosind conturi contabile (ex. inregistrati o factura pe conturi: 628 = 401), atunci efectuati lucrari contabile. OG 65/1994:

Prin ţinerea contabilităţii se înţelege înregistrarea în contabilitate a operaţiunilor economico-financiare cu respectarea legii contabilităţii şi a reglementărilor contabile aplicabile, precum şi refacerea sau revizuirea contabilităţii. Rezultatul lucrărilor de verificare sau revizuire poate consta în semnătura de certificare acordată de expertul contabil. Prin lucrări cu caracter fiscal se înţelege calculul de impozite, taxe şi contribuţii, întocmirea şi depunerea de declaraţii fiscale şi asigurarea reprezentării clientului în relaţia cu autorităţile fiscale;


Pt a avea codul 6920 (pt contabilitate) va trebui ca societatea sa fie autorizata de CECCAR prealabil inmatricularii la ONRC. OG 65/1994:

(2) În vederea înregistrării societăţii la oficiul registrului comerţului, structura de administrare a societăţii solicită avizul de principiu al Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.
(3) Prevederile alin. (2) se aplică şi pentru orice modificare a condiţiilor de la alin. (1).
(4) Avizul de principiu prevăzut la alin. (2) şi (3) atestă faptul că asociaţii/administratorii şi personalul de conducere îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege şi conferă dreptul acestora de a constitui societatea, de a efectua modificări în actul constitutiv şi de a înregistra aceste operaţiuni la oficiul registrului comerţului.


Daca societatea de expertiza contabila este autorizata protrivit legii atunci mai poate avea si aceste coduri in obiectul de activitate: [ link extern ]

Codul CAEN 6920 contine:

6920 Activităţi de contabilitate şi audit financiar; consultanţă în domeniul fiscal
Această clasă include:
-servicii de înregistrare a tranzacţiilor comerciale pentru firme sau alţii
-pregătirea sau auditul conturilor financiare
-examinarea conturilor şi certificarea acurateţii lor
-servicii de întocmire a documentelor de impozitare pentru persoane fizice şi firme
-activităţi de consultanţă şi reprezentare a clienţilor în faţa organelor fiscale
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iulie 2019
Ioan Petru Butariu, Contabil
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca am o firma de consultanta nefiind membru ceccar pot tine contab lylyan lylyan Buna ziua Sunt angajata ca si economist. Nu sunt membru ceccar. Firma la care sunt angajata are ob sec de activitate evid contabila si al ob. ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma de contabilitate adinaelena adinaelena Buna ziua Am si eu o intrebare .Ca sa poti infiinta o firma de contabilitate trebuie sa fii membru ceccar?eu si o colega dorim sa infiintam o firma de ... (vezi toată discuția)
Inregistrare pfa cod caen 6920 virginicadoinaoprea virginicadoinaoprea Sunt economist de profesie si contabil sef de 21 de ani. Va rog sa-mi spuneti daca pot inregistra PFA pe codul CAEN 6920 fara sa am atestat de expert contabil ... (vezi toată discuția)