avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozitul pe teren abordat eronat in codul fiscal sau ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozitul pe teren abordat eronat in codul fiscal sau interpretat eronat

Buna seara,
Va rugam sa ne lamuriti cu privire la urmatoarea situatie:
Noi detinem un teren in suprafata de 1000 mp care este impartita astfel la registrul agricol:
- 74 mp curti constructii;
-236 mp suprafata construita ;
-700 mp teren arabil;
Am fost astazi la Servicviul de Impozite si taxe si am solicitat clarificari privind modalitatea de plata a impozitului pe teren: din informatiile primite reiese ca la cei 300 mp (curti constructii + teren aferent supraf construite) se adauga si 400 mp din cei declarati la alta categorie de folosinta (respectiv teren arabil), si in conscluzie trebuie achitat impozitul pe o suprafata de 700 mp la categoria curti constructii. Nu stim daca abordarea este corecta, intrucat din studierea Codului Fiscal noi nu am inteles ca s-ar cumula cele 2 suprafete, ci ca suprafata de 400 mp s-ar calcula o singura data prin insumarea suprafetelor terenurilor , conform art. 465 alin (21) : „În cazul unui contribuabil care deține mai multe terenuri situate în intravilanul aceleiași unități/subdiviziuni administrativ-teritoriale, suprafața de 400 m2 prevăzută la alin. (2) se calculează o singură dată, prin însumarea suprafețelor terenurilor, în ordine descrescătoare”.
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: gheorghe1938 , utilizator 11:01, 11 Februarie 2016
Si eu am aceeasi situatie...dar la mine e un pic mai complicat...vedeti intrebarea mea...multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire valoare de plata la impozitul pe teren lillyian20 lillyian20 Buna seara, detin un teren arabil situat in intravilanul municipiului \"X\" in suprafata de 1000mp(pe care cultiv legume pentru familie), terenul fiind in ... (vezi toată discuția)
Impozit pe teren intravilan cu construcţii L_Eva L_Eva Bună ziua, am un teren cu o casă în intravilanul unei localităţi, de 721 m2, care figurează în carte funciară (şi la Serv. Impozite) astfel: 400 m2 ... (vezi toată discuția)
Calculul impozitului pe terenul agricol intravilan lungdan lungdan Se pare ca legea privind calculul impozitului pe terenul agricol intravilan fara constructii se aplica eronat. De exemplu daca un contribuabil detine mai ... (vezi toată discuția)