avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract obligatoriu?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract obligatoriu?

Buna seara, de curand am deschis un SRL in cadrul careia se presteaza diferite servicii printre care si vanzarea de SMS Business (mesaje text)

Se pune la dispozitie o platforma de unde utilizatorul vine si cumpara din platforma online un numar de mesaje pentru a le folosi in diverse scopuri:
- mesaje publicitare
- alerte diferite ( expirare rca, itp, etc)
- etc

Unii utilizatori vin si cumpara lunar, altii cumpara doar o data, iar altii din 3 in 3 luni.

Intrebarea mea este:

Trebuie sa fac contract cu fiecare utilizator in parte ? ( chiar daca cumpara doar o data, sau daca este client lunar)
Este suficient sa pun un contract pe spatele facturi ?

Cum este legal sa procedez?

Multumesc mult!
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2016
alertsms, utilizator
Cel mai recent răspuns: florro2002 , utilizator 09:20, 15 Februarie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Există un contract și atunci când cumperi o pâine, sau când îți ascuți briceagul la tocilărie, îți încarci bricheta sau multiplici o cheie, un document într-un centru de copiere, îți speli mașina, etc., doar că acesta nu îmbracă forma solemnă, fiind consensual ... adică se naște prin acordul de voință al părților. Aici putem să dezvoltăm discuția, dar este irelevantă. Există situații în care este imperativă forma solemnă a contractului, dar în situația expusă (platformă online) rezolvarea presupune respectarea condițiilor impuse pentru încheierea și executarea contractelor ”la distanță”, dar și a celor privind furnizarea de produse sau servicii online. Există și o limită teoretică de 250 de lei, pentru probarea unui act juridic (contract).
Cred ca un contract pe spatele facturii este o solutie buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. este in regula daca cumperi online si optezi pentru ... Nita Anni Nita Anni Buna ziua. Este in regula daca cumperi online si optezi pentru varianta -plata la curier- sa ti se opreasca o suma de bani in plus pentru aceasta ... (vezi toată discuția)
Caen anunturi, adsense, produse/servicii digitale alexran alexran Lucrez la un proiect online care include pe aceeasi platforma: 1. un serviciu de anunturi (vanzari/cumparari, oferte de joburi, etc); 2. spatiu de reclama ... (vezi toată discuția)
Furt de date in mediul online PPStm PPStm Buna seara, Detin o agentie imobiliara, anunturile cu proprietatile aflata la vanzare sunt postate pe internet. Recent am descoperit ca o alta agentie mi-a ... (vezi toată discuția)