avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli comune incalzire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli comune incalzire

Buna ziua!
Intr-un bloc cu 20 de apartamente, 14 au montate centrale termice.
Cheluielile de incalzire pentru tevile verticale din apartamentele celor 14 prin care trec acestea (si cele de la subsol) trebuie platite de cele 6 apartamente ramase la sistemul centralizat sau se platesc de catre toate apartamentele?
Se aplica prevederea ordinului anrsc nr.233/2004 art.12, modificat prin ordinul 255/2006?
Va multumesc.
O zi buna!
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2016
Elis Ismail, Contabil
Cel mai recent răspuns: Elis Ismail , Contabil 14:59, 11 Februarie 2016
Da din pacate. Sunt si eu in aceeasi situatie. Mai mult eu am izolat cu burete si cu masca de rigips toate tevile verticale prin care este transportat agentul termic catre apartamentele nedebransate de la incalzirea centrala. Legea in vigoare este una populista care incurajeaza mentinerea vechiului sistem de incalzire centralizata. Una dintre marile ineptii debitate de aceasta lege contrazice principiile termodinamice si anume acela ca , caldura circula numai intr-un singur sens de la apartamentele nedebransate catre apartamentele cu centrala proprie - indiferent care ar fi temperatura din acestea. Adica daca intr-un apartament bransat la reteaua comuna temperatura este de 20 grade si la apartamentul vecin cu centrala proprie, temperatura este de 25 grade, conform legii, caldura circula de la cel cu 20 la cel cu 25. Cu alte cuvinte, apartamentele depransate , in calculele de repartitie, sunt considerate fara nicio sursa de caldura.
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2016
lungdan, utilizator
Va multumesc. pentru raspuns.
O zi buna in continuare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul facturii de caldura ContSters110396 ContSters110396 In cazul in care pe scara sint apartamente cu si fara centrala termica de apartament si neexistind repartitoare de caldura la cei nedebransati de la sistemul ... (vezi toată discuția)
Tevi neizolate de la termoficare, bune de plata! ce este de facut? allessandra allessandra Ma lovesc de o aceeasi problema de care se lovesc multi proprietari cu centrale si anume: plata fortata pentru niste tevi ce sunt pentru tur si returul ... (vezi toată discuția)
Plata pierderi de caldura la bloc / lege maruis maruis Buna ziua, As dori sa stiu daca exista vreo reglementare (lege) legata de calculul (distribuirea) pierderilor de caldura pentru o scara de bloc. Mai exact ... (vezi toată discuția)