avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil luat de tata pt o luna
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil luat de tata pt o luna

Buna seara. As dorii sa aflu, in situatia in care sotia nu lucreaza(copilul are 3 luni), gandindu-ma ca perioada de concediu maternitate poate fi pana la 2 ani, pot opta sa intru pt un an in concediu chiar si dupa trei luni?
Sau, luna obligatorie pt tata o pot lua chiar daca mama nu beneficiaza de concediu de maternitate?

Va multumesc in avans pt raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:59, 13 Februarie 2016
Daca mama nu poate beneficia de indemnizatia pentru CCC, atunci tatal care indeplineste conditiile de a beneficia de acest drept are urmatoarele posibilitati :
- fie depune actele pentru acordaea indemnizatiei, oricand, pana la implinirea varstei de 2 ani de catre copil

- fie solicita acordarea stmulentului de insertie, situatie in care pe langa salariul de la locul de munca va mai primi o suma de 500 lei plus alocatia de stat pentru copil de 200 lei.
In acest caz, tatal nu mai intra in CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii drepturi nastere copil AQUADIGIO84 AQUADIGIO84 BUNA ZIUA AM SI EU 2 INTREBARI: 1.SOTIA ESTE INSARCINATA IN 2 LUNI SI ESTE CASNICA,AFLATA IN INTRETINEREA MEA DE 2 ANI DE CE DREPTURI LEGALE PUTEM BENEFICIA ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil, drepurile parintilor angajati/neangajati ElenaGhidirim ElenaGhidirim Buna ziua, Situatia este urmatoarea: - mama - neangajata, fara venituri salariale in ultimii 2 ani, studenta (28 ani - uneori situatia se schimba din ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil luat de tatal copilului andreeakatrina andreeakatrina Buna ziua ! Sotul meu va intra in postnatal pentru ca eu nu lucrez . Intrebarea mea este daca el este obligat sa si ia concediu sau sa faca vreun curs , ... (vezi toată discuția)