Buna ziua.
Dupa o casnicie de 20 de ani, totul s-a terminat cu un divort in 31.01.2007.
Fosta sotie, conform hotararii judecatoresti de divort, trebuia sa isi reia numele dinaintea casatoriei. Am rugat-o de mai multe ori sa isi faca documentele conform hotararii definitive de divort ,dar degeaba. In data de 05.05.2008, am trimis prin cabinetul de avocatura care m-a reprezentat, adresa catre serviciul de evidenta al populatiei din localitatea unde am avut domiciliul pe timpul casatoriei, in care am mentionat ca persoana respectiva nu doreste sa isi schimbe documentele de identitate conform hotararii judecatoresti. In data de 15.05.2008, am primit raspuns scris raspuns de la serviciul de evidenta al populatiei ca vor invita persoana la care eu am facut referire , conform art. 18, alin. 1, si alin. 2 din OUG nr. 97/2005, in vederea eliberarii unei carti de identitate cu noile date.
Fosta sotie locuiueste si astazi la aceeasi adresa si are acelasi nume ca inainte de divort. Cum pot sa o determin sa dea curs acelei hotarari definitive de divort?
Multumesc pentru raspuns,.
Faptul ca o hotarare judecatoresca definitiva nu se pune in aplicare arata respectul unor persoane si al unor institutii fata de lege.
În curând ii expira buletinul ( daca nu are pe viata) dacă nu cumva e expirat deja și va fi nevoita sa își schimbe numele.
Mai puteți scrie la serviciul de evidenta a populației și sa atașați și răspunsul lor din 2008. Puteți avea surpriza ca femeia sa îl fi schimbat pe cale administrativă.
Ați fi avut posibilitatea sa puneți în executare hotărârea, sa fi apelat la un executor.
Faptul ca nu și-a schimbat numele va aduce un prejudiciu sau e doar ambiție?
Multumesc pentru raspunsuri.
Cand cineva se da in fata cunoscutilor tai drept o alta persoana decat este si face lucruri pentru care tu trebuie sa raspunzi cred ca nu este indiferent pentru nimeni. Consider ca fiecare trebuie sa raspunda pentru ceea ce face cu faptele sale, cu vorbele sale, cu numele sau. Avand in vedere ca majoritatea celor care moderati acest site sunteti juristi, avocati... oameni care lucreaza cu legea, chiar daca sunt probleme mici ca aceasta pe care am expus-o eu, nu este normal ca legea sa fie respectata?
Cu deosebita stima Mihail Ivana
Chiar asa este, fiecare răspunde pentru faptele sale, nicidecum dvs pt ce face/ zice fosta soție. Și dacă și-ar fi pastrat numele din căsătorie tot nu v-ar fi afectat legal vorbind.
Despre divort
cineva_eu
:(:(:(Sora mea a divortat,iar in urma acestui divort a fost de acord sa nu mai poarte numele de familie a fostului sot,ci sa treaca inapoi la numele ei de ... (vezi toată discuția)