avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Camera preliminara, respingere plangere NUP, ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Camera preliminara, respingere plangere NUP, intemeiata pe art gresit

Buna ziua!

Urmand toate caile unei plangeri prealabile pentru furt si inselaciune am primit NUP iar in camera preliminara mi s-a respins plangerea impotriva ordonantei procurorului in temeiul art. 340 alin. 6 lit. a CPP , iar in temeiul art. 275 alin. 2 ma obliga sa platesc cheltuieli de judecata.
Eu cred ca in minuta incheierii sedintei au vrut sa faca referire la art. 341, nu 340. Privind cheltuielile ma obliga sa platesc pentru plangere tardiva. Anchetatorii si procurorii pe langa foarte multe nelegalitati au tinut seama de data ultimei infractiuni, la 3 luni si 5 zile pana la plangere, dar eu mi-am dat seama de furt si inselatorii aproximativ o luna mai tarziu cand am facut calculele si plata efectiva pentru lucrarile respective, in acest caz eram in termenul celor trei luni pentru plangere prealabila. Acest aspect nu a fost stabilit de anchetatori, iar eu in timpul anchetei si in fata instantei nu am cerut acest lucru.
Am urmatoarele intrebari:
1. ce fac, cum actionez in legatura cu greseala din minuta?
2. mai pot contesta sau cere revizuire?
3. sa fac plangere penala pentru abuz si favorizarea infractorului impotriva politistului si a procurorilor?
4. sa fac plangere la CEDO?
5. ma adresez ICCJ, CSM?

Sedinta camerei a avut loc in 08/02/1016
Multumesc celor care imi vor raspunde!
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 15:20, 20 Ianuarie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Eu nu sunt de acord ca revizuirea si contestatia in anulare sunt inadmisibile impotriva incheierilor definitive, si am argumente legale. Puteti va rog sa invocati temeiul de drept al inadmisibilitatii atacarii unei incheieri definitive prin revizuire sau contestatie in anulare? Daca nu, nici instanta nu poate invoca, si prin urmare orice hotarare care declara inadmisibilitatea fara motivatie in fapt si de drept este nula si poate fi desfiintata, urmand judecarea fondului in consecinta

Admisibilitatea revizuirii si contestatiei in anulare se afla in invocarea corecta a motivelor legale pentru intentarea caii extraordinare de atac, pentru fiecare in caz. De exemplu pentru contestatia in anulare voi invoca aproape mereu lipsa de impartialitate a judecatorului, deoarece in cazul meu nu poate da o solutie potrivnica mie decat incalcand legea in flagrant, fiindca altfel nu formulez plangeri daca stiu ca n-am dreptate...

Puteti face plangere penala organelor judiciare, dar din experienta va spun ca n-ajungeti nicaieri. Incercati, poate aveti noroc. Eu deocamdata i-am pus pe cei care m-au nedreptatit doar sub urmarire penala la DNA :)

La CSM, adica cu plangere disciplinara aveti cam tot atatea sanse ca in cazul plangerii penale prealabile, sau chiar mai putine :) In plus, CSM se poate opune punerii in miscare a actiunii penale impotriva magistratilor

La CEDO doar dupa epuizarea cailor de atac interne, adica dupa ce treceti macar o data printr-o cale de atac extraordinara. Practic caile de atac sunt inepuizabile, revizuirea si contestatia in anulare putandu-se invoca la nesfarsit, insa cu cat mai multi judecatori se pronunta impotriva dumneavoastra, cu atat mai greu va fi sa gasiti unul care se pronunta in favoarea dumneavoastra

La ICCJ ajungeti doar prin niste cai foarte specifice de atac...
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2016
eusaisapte, utilizator
Dovada admisibilitatii contestatiei in anulare impotriva incheierii de respingerea plangerii impotriva actelor procurorului cf. art. 340 din CPP:

[ link extern ]
~ Conținut șters la cerere ~
Tin sa precizez ca intampinarea intimatului mi-a fost prezentata in timpul sedintei de catre judecator ca urmare n-am putut raspunde acesteia iar cu privire la oralitate, timpul acordat a fost scurt, am prezentat doar 3 nelegalitati ale anchetei. Am avut pregatite 4 pagini si jumata-te pentru a-mi argumenta in baza legilor cererea de respingere a ordonantei, i-am spus judecatorului acest lucru iar el m-a intrebat: 'Tu crezi ca eu am timp 40 de minute sa te ascult pe tine?', atunci am cerut sa depun cele 4 pagini si jumatate instantei, lucru care mi-a fost acceptat. Ar putea fi aceste aspecte motive de contestatie/revizuire?
Care este timpul legal pentru contestatie/revizuire?

Alte discuții în legătură

Cale de atac impotriva hotararii de respingerea in principiu a contestatiei in anulare eusaisapte eusaisapte 1. Am formulat o contestatie in anulare impotriva unei incheieri definitive 2. Instanta a hotarat nemotivat in fapt si de drept si in contradictoriu cu ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla? Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Art. 318 C. proc. pen. a fost declarat neconstitutional. Ce se intampla cu dosarele solutionate cu \"renuntare la urmarirea penala\"? Eu am depus plangere ... (vezi toată discuția)
De ce este contestatia cf. art. 341 (10) din cpp inadmisibila? eusaisapte eusaisapte Am formulat contestatie cf. art. 341 (10) din CPP astfel impotriva incheierii nelegale si netemeinice dispuse cf. art. 341 (6) din CPP Instanta a declarat-o ... (vezi toată discuția)