avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit impozit chirie apartament
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

impozit chirie apartament

Buna seara,
Am inchiriat un apartament unei persoane fizice din 01.03.2015 pana-n 01.03.2017.cu contract de inchiriere inregistrat la fisc.ma intereseza cand trebuie sa achit impozitul rezultat din chirie, cu ce formular si pana la ce data.multumesc.
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 00:58, 13 Februarie 2016
Ghidul ANAF:
Contribuabilii care obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor din patrimoniul personal, altele decat veniturile din arendare, au obligatia sa inregistreze contractul de inchiriere la organul fiscal, in termen de 15 zile de la data incheierii contractului intre parti.
Odata cu inregistrarea contractului trebuie depus si formularul 220 "Declaratia privind venitul estimat/norma de venit".
In urma prelucrarii datelor inscrise de contribuabil in "Declaratia privind venitul estimat/norma de venit" organul fiscal competent va emite "Decizia de impunere pentru plati anticipate cu titlu de impozit pe venit/contributii de asigurari sociale de sanatate, precum si privind obligatiile de plata cu titlu de contributii de asigurari sociale", prin care va stabili platile anticipate cu titlu de impozit datorate de contribuabil in contul impozitului pe venitul anual datorat, .

Pentru detalii, vezi:

[ link extern ]

www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2016
legalmgm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profesiile libere: ce impozite si contributii sociale trebuie platite catre stat in 2014? Laura Ciobeica Laura Ciobeica \\"Veniturile din profesii libere, realizate in mod individual si/sau intr-o forma de asociere, sunt venituri din activitati independente si cuprind veniturile ... (vezi toată discuția)
Cât este contribuția la stat pentru închirierea unui loc de parcare particular? Zgarcanstein Zgarcanstein Bună ziua! Dețin un loc de parcare proprietate personală și aș dori să-l închiriez pe o perioadă de 1 an. V-aș ruga să-mi spuneți care este ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venituri din inchiriere decs decs Buna ziua! Am dat spre inchiriere o locuinta, ma ajutati va rog cu informatii privind documentele pe care trebuie sa le depun la ANAF si sumele pe care le ... (vezi toată discuția)