avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... existenta starii \"sub influenta bauturilor alcoolice\"
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

existenta starii "sub influenta bauturilor alcoolice"

buna ziua.
va rog sa binevoiti sa imi indicati actul normativ care stabileste existenta starii unei persoane "sub influenta bauturilor alcoolice".
Mentionez ca am incercat sa gasesc raspunsul la aceasta intrebare dar nu l-am gasit. In actele normative gasite, se foloseste expresia " X se afla sub influenta bauturilor alcoolice" dar nu am gasit niciun act normativ care sa indice valoarea MINIMA ( in aerul expirat sau in sange) care trebuie sa fie constatata ca o persoana sa fie considerata "sub influenta bauturilor alcoolice"

va multumesc !
Cel mai recent răspuns: dosagh , utilizator 18:33, 22 Februarie 2016
Am subliniat faptul ca NU VORBIM DE UN SOFER SAU FUNCTIONAR SAU MAI STIU EU CE O FI... Vorbim de o persoana oarecare, daca exista legiferat de o institutie competenta cu privire la valoarea minima de alcool pe care trebuie sa o aibe in aerul expirat sau in sange ca aceasta sa se afle sub influenta bauturilor alcoolice. Daca exista un act normativ, care este acela sau daca nu exista...nu exista.

Ultima modificare: Marți, 23 Februarie 2016
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie Floryyyn Floryyyn Buna ziua.Am o mare rugaminte la dvs. Va rog sa-mi spuneti si mie ce as putea sa patesc daca am fost implicat intr-un accident rutier. Am lovit in spate o ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan 0.40g/l dygital2006 dygital2006 Buna ziua. Daca ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie, la care din surse multiple nu am gasit nici un rezultat exact. Am fost oprit la un control ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru alcool costi_caly costi_caly salut! am consumat 2 pahare de bere si dupa aproximativ 10 minute am fost oprit testat si am avut alcolemie de 0,3 am cerut probe biologice dar am fost plimbat ... (vezi toată discuția)