avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcoolemie

Buna ziua.Am o mare rugaminte la dvs. Va rog sa-mi spuneti si mie ce as putea sa patesc daca am fost implicat intr-un accident rutier. Am lovit in spate o masina in timp ce astepta culoarea verde a semaforului. Am avut o alcoolemie de 0,92 in aerul expirat. Intrebarea mea este: Pot scapa doar cu suspendare? Mentionez ca eu mai am un dosar penal de acum 8 ani cauza fiind cearta dintre mine si un vecin...Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 15:04, 7 Decembrie 2010
Daca alcoolmetrul afiseaza sub 0,4 mg alcool pur in aerul expirat vei plati doar o amenda. O diviziune peste 0,4 te va obliga sa iti masori nivelul de alcool in sange.
O valoare peste 0,8 g alcool la litrul de sange te arunca in categoria infractorilor cu o pedeapsa intre 1 pana la 5 ani.

Art. 79. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o Imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur In sange ori o concentratie ce depaseste 0,40 mg/l alcool pur In aerul expirat sau care se afla sub influenta unor substante ori produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora se pedepseste cu Inchisoare de la 1 la 5 ani.

Care a fost cuantumul pedepsei aplicate acum 8 ani si modalitatea de executare stabilita ( cu executare, cu suspendare etc)
Pentru ca e important daca vorbim de o recidiva sau nu.
Articolul in baza careia puteti fi condamnat este 87 din Oug195/2002 si nu 79.
Reveniti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Valorile alcoolemiei adrianaispas adrianaispas Intrebare: care sunt valorile alcoolemiei permise si unde pot fi gasite? Singura prevedere pe care am gasit-o este urmatoarea:\" [i]O concentraţie de până ... (vezi toată discuția)
Sentinta judecatoreasca vaentin_dragan vaentin_dragan buna seara am si eu o intrebare : am avut o alcoolemie de 1.20 respectiv 1.00 a doua proba recoltata fara evenimente rutiere ce pedeapsa pot primi? si daca ... (vezi toată discuția)