avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Renuntare la urmarirea penala...desi respectivul a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Renuntare la urmarirea penala...desi respectivul a fost condamnat anterior pentru aceeasi fapta

plangere abandon de familie pentru perioada 2013 si 2014, solutionata in nov.2015 prin ordonanta de renuntare la urmarirea penala fata de numitul x.
inca nu am primit motivarea ordonantei sa stiu daca i s-au pus in vedere numitului x anumite conditii.
intrebarile mele sunt urmatoarele:

1.numitul x avea din nov 2012 o condamnare cu suspendare de 6 luni si termen de incercare de 2 ani si 6 luni pentru aceeasi fapta de abandon de familie, in aceste conditii este corecta renuntarea la urmarirea penala?

2.in conditiile in care se pare ca renuntarea la urm.penala este neconstituionala...pot invoca si acest lucru in plangerea impotriva acestei ordonante?
Cel mai recent răspuns: desirelia75 , utilizator 08:35, 28 Mai 2016
am solicitat din nou studierea dosarului ptr ca am nevoie de copii dupa anumite documente din dosar si de a-mi nota anumite informatii ptr a putea depune plangere la procurorul ierarhic superior si deasemenea am solicitat si sa imi fie transmisa ordonanta prin care s-a solutionat dosarul dar de care eu nu am cunostinta.
dupa ce am ajuns in audienta la prim procurorul parch de pe langa tribunal...la cateva zile am fost sunata sa vad dosarul.surpriza a fost imensa in sensul in care ordonanta de renuntare la urm penala a fost data in baza unei sentinte civile de lamurire a hotararii( ceruta de mine) in ceea ce privea pensia de intretinere a minorei ce nu era definitiva si pe care eu am atacat-o si care spunea ca diurna nu intra in calculul pensiei de intretinere.
in luna aprilie 2015 si mai 2015 am depus la parchet cu nr de inregistarre si decizia tribunalului care imi admitea apelul si spunea ca intra si diurna dar si decizia curtii de apel care ii respingea fostului sot recursul declarat impotriva deciziei tribunalului.
aceste decizii NU EXISTA in dosarul penal, iar ordonanta a fost data in noiembrie 2015, dupa ce eu am depus decizia curtii de apel irevocabila la dosar.
azi am cerut redeschiderea urm penale ptr ca solutia data practic nu exista, ptr ca se baza ope o sentinta care nu e valabila.am atasat copii dupa cerereile mele cu nr de inregistare dat de parchet in care atasam deciziile respective.
binenteles ca desi acesta era in perioada de proba si infaptuia aceeasi infractiune, nimeni nu s-a obosit sa spuna ceva in acest sens.mai mult decat atat nu s-a facut niciun calcul al prejudiciului ptr ca fostul sot nu a platit pensia nici macar la salariul ala de baza in care sa zicem ca nu intra diurna.adica ma asteptam macar sa ii puna in vedere sa achite prejudiciul/
nu stiu daca e doar o intamplare sau nu au fost atasate acele decizii cu buna stiinta in dosar.
nu am primit inca ordonanta, dar am depus plangere impotriva ei ptr ca in urma consultarii dosarului am vazut ca lipsescdocumente.
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2016
desirelia75, utilizator
Buna ziua!

Nu sunt avocat, insa pot oferi un punct de vedere.
Actionarea in instanta a "legatului de familie" are partea ei juridica, insa personal nu stiu cat "partea juridica" poate sa aduca "liniste sufleteasca - familiala". Veti gasi numerosi avocati bine pregatiti, cu sfaturi utile "juridic vorbind", insa incercati dv. sa restabiliti o relatie cu partenerul/sau partenera in "segmentul familial" caci, din ce vad, juridic nu prea aveti prea multe sanse (termene, proceduri,,,va ajuta la ceva?). Trebuie sa se inteleaga de ambii parteneri ca familia este "rezultatul suprem" al bunei intelegeri, iar copiii trebuiesc protejati si ajutati chiar si "post mortem de ambii pateneri". Imi cer scuze daca am folosit cuvinte mai dure, insa repet este ...punctul meu de vedere....
in cazul de fata nu exista relatii ptr ca tatal nu doreste acest lucru.eu nu ii pot baga copilul cu forta pe gat.oricat am incercat nu se vrea.sa merg la executor sa pun in executare hotararea in sensul in care el are program de vizita bine stabilit si niciodata nu a venit sa ia copilul?ce sa fac ?
dar chiar nu despre asta e vorba acum.problema este ca institutiile statului nu isi fac treaba in mod voit sau nu...depinde..iar eu nu sunt dispusa sa accept acest aspect.atata timp cat in tara asta exista niste legi si eu le respect tot asa vreau ca si altii sa le respecte.toata lumea s-a obisnuit as spuna e lasa! ptr ce atat stres? mai bine te lipsesti si stai linistita.nu pot avea liniste cand vad atatea mizerii.si stiti ceva?de fapt pe mine nu ma deranjeaza tatal ca nu da pensia minorei ci ma deranjeaza ca institutiile statului si cei care trebuie sa aplice legea nu vor sa isi faca treaba.asta este de fapt problema.ptr ca daca aplicau legea tatal era de mult acolo unde ii e locul! si cazul era rezolvat.
Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2016
desirelia75, utilizator
am depus palngere la prim procuror dar si la camera preliminara impotriva ordonantei.in camera preliminara au amanat pronuntarea de 3 ori si pe 30.05.2016 am din nou termen in pronuntare.surpiza a venit ieri cand am primit o citatie de la judecatorie in care petent era parchetul si cerea redeschiderea urmaririi penale,adica ceea ce am solicitat eu si in plangerea prim procurorului.termenul aici este in iunie.practic acum acelasi dosar e in instanta de 2 ori.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Mai 2016
desirelia75, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redeschidere urmărire penală Just-drept Just-drept Am avut un proces nedrept. Procurorul a propus confirmare renuntare urmarire penală (art 318 cpp), iar judecatorul a admis confirmarea la RUP. Sunt ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. vă rog frumos să mă ajutați și pe mine cu niște ... Crinus Crinus Bună ziua. Vă rog frumos să mă ajutați și pe mine cu niște sfaturi specializate în următorul necaz. Tatăl meu în vărstă de 76 ani a fost bătut ... (vezi toată discuția)
Confirmare renunţare urmărire penală (art. 318 alin. 12 ncpp) ContSters427013 ContSters427013 Buna ziua, Ma puteți ajuta cu un sfat in legătura cu o problema? In urma cu 1 an și ceva am sustrat dintr un supermarket un produs, după am fost dus in ... (vezi toată discuția)