avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM student
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM student

Buna ziua !
Exista o restrictie in angajarea studentilor cu CIM ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:13, 15 Februarie 2016
Nu exista restrictii prevazute in Codul muncii.
Exista, totusi, anumite facilitati care se acorda angajatorilor care incadreaza studenti pe perioada vacantelor , conform Legii nr.72/2007.

Astfel:
art.1 - Angajatorul care încadrează în muncă elevi şi studenţi pe perioada vacanţelor beneficiază, pentru fiecare elev şi student, de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare, prevăzut de Legea nr. 76/2002privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare.
Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare studenti vanatorul vanatorul Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti in ce conditii pot fi angajati studentii si de ce facilitati beneficiaza angajatorii in aceste cazuri? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Angajare studenti arianna05 arianna05 as dori sa stiu daca se acorda facilitati unei firme care angajaeaza studenti?Multumesc. (vezi toată discuția)
Ce beneficii sunt pentru angajarea unui elev de 17 ani idroidsq idroidsq Buna ziua, Am o sala de jocuri playstation 4 / PC as vrea sa angajez pe timp de vara elevi si as vrea sa stiu care sunt beneficiile. Unii spun ca nu se ... (vezi toată discuția)