avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... agentie mediere forta munca in strainatate-pot plasa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

agentie mediere forta munca in strainatate-pot plasa pe baza de contract de prestari servicii?

Buna ziua,sunt administrator al unei agentii de plasare forta de munca in Italia ,realizez mediere,si am o dilema:in legea 156/2000 se vorbeste doar de posibilitatea de a media persoane la munca in strainatate pe baza de contract individual de munca iar eu recrutez si selectez persoane pentru ingrijire batrani si copii in Italia,lucrez in colaborare cu o agentie din Italia care realizeaza plasarea la familii.Legea italiana prevede pentru MUNCA DOMESTICA realizarea unor contracte de prestari servicii intre angajat si familia angajatoare contract care este mult mai simplu decat un CIM ori pe mine legea 156/2000 ma obliga sa ma asigur ca angajatului i se realizeaza CIM si in plus in CIM sa fie prevazute lit c)-r).Agentia italiana imi spune ca atata timp cat angajatii muncesc pe teritoriul Italiei trebuie sa respecte legislatia italiana,adica sa lucreze cu Contratto di servizzi,ITM-ul cand imi vine in control imi cere CIM.Cum trebuie sa procedez?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mara197014 , utilizator 20:00, 5 August 2009
Trebuie in mod clar sa respectati legea italiana!
B-)
De aceeasi parere sunt si eu dar inspectorii ITM au alta parere,cer sa fie respectata legea 156/2000 ad litteram#-oX-(
In plus in legislatia romaneasca nu exista in COR corespondent pentru MUNCA DOMESTICA!:-/
Inspectorii romani au competenta numai in Romania. Nu au cum sa verifice ei ce documente incheie clientii dvs in Italia. Faceti contracte cu clientii dvs prin care le puneti o clauza ca , in cazul in care nu incheie CIM cu angajatorul din Italia , intreaga raspundere le apartine. Iar dvs incasati-va linistita comisionul si nu va mai bateti capul cu toti prostii!B-)
Intrucat contractele se incheie in tara, cred ca trebuie sa respectati legislatia romana.

Alte discuții în legătură

Agentie de plasare (mediere)forta de munca in strainatate-probleme cu contractele de munca mara197014 mara197014 Buna ziua!Sunt administrator la o agentie de plasare forta munca in strainatate(ingrijitoare batrani) si partenera cu o agentie din Italia.Am aflat de curand ... (vezi toată discuția)
Ajutor pentru infiintare agentie de plasare forta de munca bubu28 bubu28 Daca pentru infiintarea unei Agentii pentru plasare forta de munca in strainatate trebuie sa faci dovada ca ai incheiat cu persoane fizice, persoane juridice ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma plasare forta de munca calificata si necalificata in strainatate Strobl123 Strobl123 Buna ziua, doresc sa infiintez o firma avand ca domeniu de activitate plasare forta de munca calificata si necalificata in Germania. Din pacate, nu sunt ... (vezi toată discuția)