avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Influentarea declaratiilor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Influentarea declaratiilor

Buna ziua,
In urma cu ceva timp, in urma unui eveniment rutier la care eu si prietena mea am declarat ca ea a condus autovehiculul,am reajuns la Serviciul Rutier, pentru ca prietena mea sa isi schimbe declaratia si a nu intra sub incidenta marturiei mincinoase, la indemnul dnei avocat.
Ulterior, suntem chemati amandoi, in cazul meu fiind extinsa cercetarea sub aspectul savarsirii de influentare a declaratiilor. Motivul? Dna avocat in lipsa totala de inspiratie probabil, impreuna cu prietena mea, au declarat urmatoarele: Nu am condus eu ci prietenul meu. Am declarat anterior ca am condus eu LA RUGAMINTEA PRIETENULUI MEU.

Am mers, am declarat personal ca nu eu am rugat-o pe prietena mea sa declare asa ceva ci chiar ea a fost cea care mi-a propus sa declaram astfel. Eu fiind speriat si dezorientat, m-am conformat.
Prietena mea a sustinut argumentele mele insa la remarca organului de cercetare cum ca anterior, a declarat ca eu am rugat-o si la intrebarea De ce ai declarat astfel? , probabil din aceeasi lipsa de inspiratie ca si a dnei avocat a declarat ca dna avocat i-a spus sa declare astfel.
Semnat, trimis inapoi la parchet.
Merg astazi la parchet intrucat au trecut 2 luni de zile de la "colectarea" declaratiilor, curios fiind de rezultatul declaratiilor individuale.
Raspuns: Declinarea dosarului catre PCAB.
Cel mai probabil pentru cercetarea dnei avocat intrucat nici eu nici prietena mea nu detinem functii publice/juridice/judiciare, argument sustinut de dna grefier care, presupune ca poate dna avocat stia de marturie mincinoasa. Nu am inteles mare lucru si oricum nu imi vine sa cred cat de tare se poate invarti pe langa subiect dosarul meu petru art.336 NCP, oricum ireal, intrucat rezultatele recoltarilor biologice au fost in limita contraventiei.
Intrebare: 1. La ce sa ne asteptam in viitorul apropiat?(prietena mea va fi chemata si la PCAB pentru sustinerea sau schimbarea declaratie, etc?)
2. Cum poate prietena mea sa "dreaga" aceasta acuza catre dna avocat? Cu alte cuvinte sa renunta la partea in care a spus fara sa isi dea seama ca dna avocat a sfatuit-o astfel.
Mii de multumiri.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:01, 15 Februarie 2016
Voi știți ce ați făcut acolo.

Adevărul care este?
Adevarul in ceea ce priveste condusul, este ca eu am condus in seara respectiva, asa cum am declarat si eu si prietena mea cand am fost citati pentru influentarea declaratiilor. Referitor la declaratia data de prietena mea, adevarul este ca era insotita de dna avocat in momentul declaratiei. In acest sens prietena mea nu cred ca ar putea sa aduca vreo dovada intrucat organul de cercetare nu cred ca s-ar implica in asemenea polemici si oricum nu dorim nicidecum raul dnei avocat, dorim sa nu aiba probleme din aceasta cauza.
Dacă avocata nu a influențat nimic nu sunt probleme.
Va puteți lua avocat ca sa se urgenteze dosarul la parchet.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Dacă avocata nu a influențat nimic nu sunt probleme.
Va puteți lua avocat ca sa se urgenteze dosarul la parchet.

Pai din punctul meu de vedere cred ca a influentat ceva. Din declaratia prietenei mele reiese faptul ca a declarat ca eu am rugat-o, la indemnul dnei avocat. Probabil asta a dus la extinderea cercetarii sub suspiciunea de influentare a declaratiilor iar acum din ce inteleg eu este si dumneai cercetata?!
Din ce ati relatat mie asa imi pare.

Nu prea sunt probe impotriva avocatei dar parchetul nu era competent sa analizeze cazul cu avocata.

Daca nu aveti avocat si va grabiti aveti dreptul de a va angaja avocat ca sa rezolve toata aiureala aceasta care va tine pe loc dosarul.
Nici probe impotriva ei nu sunt dupa parerea mea.

In ce oras se intampla toate acestea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal inapoiat organului de politie threshold4all threshold4all Buna ziua! In februarie anul curent, am avut parte de un eveniment rutier soldat cu avariile a doua masini, fara vatamari corporale sau alte nebunii. ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa - plangere? dserban dserban Daca o persoana citata ca martor depune marturie mincinoasa in cadrul dosarului aflat in instrumentare la procurorul de caz, se poate depune o plangere ... (vezi toată discuția)
Mărturie mincinoasă Officialdani Officialdani Buna ziua am si eu o mica problema. As-i vrea daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns. Mam pus ca martor intrun dosar în care a rezultat 2 morți ( ... (vezi toată discuția)