avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Investirea cu formula executorie a unui bilet la ordin
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Investirea cu formula executorie a unui bilet la ordin

Am primit ( eu repr societatea Y)de la judecatorie o comunicare prin care se admite cererea inregistrata de creditoarea ( societatea x) ,de a se incepe investirea cu formula executorie a unui bilet la ordin emis de catre debitoarea "societatea z" in favoarea beneficiarului ( soc Y).
Societatea x, creditoarea, a vandut marfa catre societatea Y, iar societatea Y a vandut-o mai departe societatii z.
Eu ( soc Y) am girat biletul la ordin catre societatea x.
Instanta retine ca cerintele pt investirea cu form execut, prevazute de art. 104, 106 raportat la art.41,42,48 al.1 pct 1 si art.49 din Legea 58/1934, sunt intrunite.
In consecinta, vazand art 376 C.PR.CIV, raportat la art.61 al.1 si 3 din Lg 58/1934, biletul la ordin va fi investit cu form execut.

Eu ce-as putea face in acest caz? trebuie sa fac recurs? pt ca in cazul in care creditorul nu poate sa-si recupereze banii de la societatea z, atunci eu sunt urmatoarea pe lista?

multumesc anticipat pt atentie si interes
Cel mai recent răspuns: danip , utilizator 09:51, 4 August 2009
multumesc pt raspuns, mai sunt lucruri care nu pot fi spuse, din pacate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin xerxes xerxes buna seara! daca o societate comerciala a emis un B.O. cu titlu de garantie, fara a mentiona data scadentei, iar creditorul a completat ulterior data ... (vezi toată discuția)
Executare avalist ecristian ecristian Am o mare nelamurire: O societate X desfasoara activitati comerciale cu o alta societate Y. X i emite lui Y un bilet la ordin avalizat de administratorul ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin Salagean  Vasilica Salagean Vasilica Buna ziua Am o intrebare referitoare la valabilitatea biletului la ordin in cazul in care ii lipseste atat locul emiterii cat si locul platii . Am citit ... (vezi toată discuția)