avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cu ce Casa de Pensii se judeca pentru refacerea unei ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cu ce Casa de Pensii se judeca pentru refacerea unei decizii de pensionare

Buna seara,

Daca o persoana a fost integrata gresit in grupa a II-a de munca, avand dovezi ca apartine grupei I si a contestat in termen decizia Casei de Sector,dar Casa Municipiului nu catadicseste sa ii raspunda la acea contestatie, iar de la Casa Nationala i-au zis ca habar nu au cand i se va raspunde la petitie (dar clar peste cele 45 zile), pe care dintre Case sa o cheme in judecata? Intentioneaza sa se reprezinte singura, caci are toate actele doveditoare.
In cazul in care, sa zicem, printr-o neasteptata schimbare de atitudine, Casa Nationala i-ar rezolva problema, poate renunta la judecata?

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2016
GaryMoore, utilizator
Va multumesc pentru raspuns. La multi ani sanatosi pentru 8 Martie.

Nu va cereti scuze, nu aveti de ce! Eu va multumesc pentru rabdare!

Acum:
- a facut un "raspuns pentru adresa instantei" .In el a scris ca actiunea este o contestatie pe vechea cerere. Atat (s-a temut sa aduca in discutie decizia revizuita, necontestata inca). Acest inscris NU se numeste "cerere precizatoare sau modificatoare"- se numeste "raspuns". E o problema? (posibil sa il fi pus deja la posta, de-asta intreb)

- adresa de la Tribunal i-a venit pe 3 martie. 10 zile pentru raspuns- adica termenul se implineste pe 12 martie (sambata), adica poate trimite raspunsul cu stampila postei de luni, 14 martie? (in cazul in care nu l-a trimis azi). Ma gandesc ca ar bine sa procedeze asa, caci ar incepe deja sa curga cele 45 de zile- termenul pentru contestatie (maine, 9 martie, merge sa o depuna.)

-modificatoarea, depusa pana la primul tremen de judecata (chiar cu 1 zi inainte, daca va fi cazul) ar trebui sa:
a. scoata CCC-CNPP din discutie (parat unic ramane CNPMB);
b. sa conteste noua decizie revizuita care mentine prevederea vechii decizi cu privire la veniturile nerealizatei;
c. sa conteste vechea decizie care a stabilit neluarea in considerara a veniturilor realizate;
d. sa ceara veniturile de la data emiterii primei decizii (plata lor retroactiva);
e. renunte la cererea cu valorificarea grupei de munca
Am inteles corect si complet?

Daca pentru intampinare parata are 25 de zile, pentru raspunsul la intampinare reclamantul are 10 zile, plus drumurile postei plus inca 2-3 zile pana fixeaza judecatorul termenul...plus cat mai curge pana la termen (ca nu cred ca il fixeza peste 7 zile)...Ar fi sanse sa se implineasca cele 45 zile necesare raspunsului la contestatie.

GaryMoore a scris:
La multi ani sanatosi pentru 8 Martie.

Vă mulțumesc frumos!

Acum:
- a facut un "raspuns pentru adresa instantei" .In el a scris ca actiunea este o contestatie pe vechea cerere. Atat (s-a temut sa aduca in discutie decizia revizuita, necontestata inca). Acest inscris NU se numeste "cerere precizatoare sau modificatoare"- se numeste "raspuns". E o problema?

Este foarte bine ce a făcut. A răspuns adresei primite de la instanță. Are mai puțină importanță, în această fază a procesului, cum se intitulează actul trimis instanței. Conținutul contează.

- adresa de la Tribunal i-a venit pe 3 martie. 10 zile pentru raspuns- adica termenul se implineste pe 12 martie (sambata), adica poate trimite raspunsul cu stampila postei de luni, 14 martie? (in cazul in care nu l-a trimis azi). Ma gandesc ca ar bine sa procedeze asa, caci ar incepe deja sa curga cele 45 de zile- termenul pentru contestatie (maine, 9 martie, merge sa o depuna.)

Termenul de 10 zile se împlinește luni, 14 martie. Poate să trimită răspunsul inclusiv în această zi.

-modificatoarea, depusa pana la primul tremen de judecata (chiar cu 1 zi inainte, daca va fi cazul) ar trebui sa:
a. scoata CCC-CNPP din discutie (parat unic ramane CNPMB);

Nu neapărat. Dacă există un capăt de cerere privind obligarea CNPP la trimiterea unui răspuns, acesta poate să rămână așa cum a fost formulat.

b. sa conteste noua decizie revizuita care mentine prevederea vechii decizi cu privire la veniturile nerealizatei;
c. sa conteste vechea decizie care a stabilit neluarea in considerara a veniturilor realizate;
d. sa ceara veniturile de la data emiterii primei decizii (plata lor retroactiva);
e. renunte la cererea cu valorificarea grupei de munca
Am inteles corect si complet?

Da, ați înțeles corect și complet.
Multumesc pentru tot ajutorul!
Contestatia formulata catre Comisia Centrala de contestatii este o procedura prealabila obligatorie, insa in majoritatea cazurilor aceasta nu raspunde in 45 zile si nici dupa. In lipsa raspunsului ,contestatorul se va adresa Casei de pensii a Municipiului Bucuresti, sau Casei judetele de pensii, cu o alta contestatie .Casa locala de pensii (de sector ) nu are personalitate juridica si nu poate fi chemata in instanta , ea este reprezentata de Casa de pensii a Mun, Buc .Instanta se va pronunta asupra contestatiei si ,in caz de admitere , va obliga CPMBuc la emiterea unei noi decizii .
Din ce spuneti dvs.,dna. avocat, contestatia adresata CCC-CNPP (depusa la CJP sau CMB), ar trebui reluata la CJ/CMB, in cazul in care CNPP nu raspunde in termenul legal. Si abia apoi indreptata catre instanta competenta (tribunal).
Imi puteti indica un temei legal care sa reglementeze aceasta revenire la CNMB inainte de a se adresa contestatia la tribunal? Pentru ca eu nu cred ca exista o astfel de prevedere.
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2016
GaryMoore, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisia centrala de contestatii nu a raspuns la contestatia mea impotriva deciziei de pensie cris_kiri cris_kiri Buna ziua! Ma numesc Cristina si va scriu in numele mamei mele. Anul trecut in luna ianuarie si-a depus dosarul in vederea pensionarii pentru limita de varsta ... (vezi toată discuția)
Revizuire pensie ContSters203305 ContSters203305 Buna seara, Am formulat o cerere de revizuire a pensiei catre CJP. Au trecut 45 zile ,nu am primit niciun raspuns si as vrea sa ma adresez tribunalului. Va ... (vezi toată discuția)
Nu inteleg solutia data pe scurt la un dosar solutionat la primul termen, de catre curtea de apel Jean_53 Jean_53 Am facut apel nefiind multumit de sentinta Instantei de fond, iar solutia pe scurt data pe internet in portalul justitiei, suna asa: \"Solutia pe scurt: ... (vezi toată discuția)