avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general declaratia 205
Discuție deschisă în Contabilitate în general

declaratia 205

Buna ziua !
Daca o firma constituie dividende in februarie 2016 din profitul anului 2015 cand depune declaratia 205 in anul 2017?
Cel mai recent răspuns: cdcd , utilizator 19:32, 16 Februarie 2016
Da.
COD FISCAL 2016

CAPITOLUL XIV - Obligaţii declarative ale plătitorilor de venituri cu reţinere la sursă

ART. 132 - Obligaţii declarative ale plătitorilor de venituri cu reţinere la sursă

(1) Plătitorii de venituri, cu regim de reţinere la sursă a impozitelor, sunt obligaţi să calculeze, să reţină, să plătească şi să declare impozitul reţinut la sursă, până la termenul de plată a acestuia inclusiv, cu excepţiile prevăzute în prezentul titlu.

(2) Plătitorii de venituri, cu regim de reţinere la sursă a impozitelor, au obligaţia să depună o declaraţie privind calcularea şi reţinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit la organul fiscal competent, până în ultima zi a lunii februarie inclusiv a anului curent pentru anul expirat.

(3) Prin derogare de la prevederile alin. (2), plătitorii de venituri din salarii şi asimilate salariilor au obligaţia să depună o declaraţie privind calcularea şi reţinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit, până la termenul prevăzut la alin. (1).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit retinut la sursa-bingo in sala lidianastasescu lidianastasescu Impozitul calculat si retinut la sursa din veniturile din jocuri de noroc (respectiv bingo in sala) se declara in D 205 pentru anul 2015 in sectiunea 7. ... (vezi toată discuția)
Intocmire d 205 pentru asociatie de proprietari predata la jumatatea anului Crina70 Crina70 Buna ziua! Pana in iunie 2015 am fost administratorul unei asociatii de proprietari, care ulterior a fost predata si, as vrea sa stiu cum se completeaza ... (vezi toată discuția)
Distribuire dividende Vali69 Vali69 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cand depun declaratia 205 in urmatoarea situatie: Am depus bilantul la Finante, pentru o societate cu profit la 31.12.2010 ... (vezi toată discuția)