avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire, neprezentarea unuia dintre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire, neprezentarea unuia dintre mostenitori

Buna ziua! Am si eu nevoie de ajutor pentru a incepe dezbaterea mostenirii dupa bunicii din partea tatalui: au fost 2 frati, tatal meu si unchiul meu, amandoi au murit inaintea bunicilor (parintii lor), la mostenire venim nepotii, eu si sora mea si din partea unchiului 2 mostenitori (verisorii mei). Unul din ei este dintr-o relatie de concubinaj a unchiului, nu a fost casatorit cu mama lui dar i-a platit pensie pana la 18 ani si poarta si numele, celalalt var este din casatoria cu matusa mea. Problema este cu varul din relatia de concubinaj, refuza sa vina la dezbaterea mostenirii, a zis ca nu ii trebuie nimic dar nici nu vine sa declare ca renunta la mostenire. In acest caz unde se poate face mostenirea? La notar sau prin tribunal? Mentionez ca ceilalti 3 mostenitori ne intelegem si nu ar fi probleme cu impartirea activului ramas in urma bunicilor, problema este cu neprezentarea unuia dintre mostenitori. Si alta intrebare, mostenirea se imparte pe ramuri sau la cati ramanem in mod egal? Multumesc
Cel mai recent răspuns: dangabrielus , utilizator 08:14, 19 Februarie 2016
Mai am o intrebare, daca totusi se hotaraste sa faca actul ca renunta la mostenire trebuie sa fie de fata la notar, in localitatea unde au avut ultimul domiciliu bunicii sau poate sa faca aceasta hartie la orice notar din tara, in forma autentica? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire cu o mostenire raku raku Am un prieten al carui bunic a murit .Precizez ca bunicul respectivului era orfan,recent descoperindu-si cateva rude(2 nepoti,sau veri ).Bunica lui vrea ... (vezi toată discuția)
Bunica a murit acum 24 de ani.a avut 3 baieti. unul a decedat ... AnaMiki AnaMiki Bunica a murit acum 24 de ani.A avut 3 baieti.Unul a decedat inaintea ei.El a avut 1 baiat care a d3cdat acum 5 ani si nu a fost casatorit si nu are ... (vezi toată discuția)
Mostenire Crisant76 Crisant76 Cum pot deveni mostenitoare si care sunt pasii de urmat?Sora tatalui meu ,sotul acesteia si unicul fiu ,su decedat.Unchiul in 2009,matusa in 2014 si fiul in ... (vezi toată discuția)