avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... exista ceva legal care sa anuleze prima de nastere?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

exista ceva legal care sa anuleze prima de nastere?

Buna ziua ma numesc Elena si am adoptat o fetita iar la locul de munca imi spune ca nu-mi poate da acel ajutor de nastere pentru ca in acest an nu le-a mai dat voie sa acorde acest ajutor care este stipulat in contractul colectiv de munca la nivel de ramura invatamant
am uitat sa specific lucrez in invatamant si in contractul colectiv este stipulat ca la nasterea unui copil (adoptie) mama primeste un salariu mediu pe unitate pana anul acesta s-a acordat iar acum am depus cererea din aprilie si contabila nu vrea sa-mi de-a nici macar un raspuns scris ca sa ma pot adresa mai departe la sindicat, ITM, ISJ ce pot sa fac ea imi spune ca a vorbit cu cei de la primarie si i-au spus verbal ca sa nu dea acest ajutor ... si totusi tot in contractul colectiv de munca este stipulat si faptul ca la pensie personalul din invatamant primeste un premiu de un salariu la pensionare si acolo se poate da acest premiu nu mai inteleg nimic de ce pentru pensionare exista bani ca premiere si pentru nastere (adoptie) nu exista de ce se procedeaza asa? Daca exista ceva legal va rog sa-mi spuneti si mie va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:16, 4 August 2009
Va multumesc pentru sfaturi am depus la secretariat o cerere din luna aprilie este aprobata de director dar contabila spune ca cei de la audit din primarie ii spun sa nu acorde aceast ajutor dar nimeni nu ii da scris si ea e ferm convinsa ca daca eu merg mai departe in instanta ea o sa fie cea care va raspunde si de aceea ma tot amana de pe o saptamana pe alta ca imi da raspunsul ori ca da ori ca nu si nu stiu ce sa fac?
Daca cererea este aprobata contabila ar trebui sa o puna in plata.
Ar trebui ca cei care interzic punerea in plata sa faca acest lucru in scris. contabila ar rebui sa fac demersuriule acestea.
~ Conținut șters la cerere ~
cererea este aprobata. Ce fel de viza mai este necesara?
Poate de la control financiar preventiv, daca au o persoan responsabila cu aceste atributii.
elenae:
1. Dvs. dati in judecata angajatorul si nu o persoana anume.
2. Daca nu vrea sa va raspunda, contabila stie sau realizeaza ca nu are dreptate.
3. In asemenea cazuri nu trebuie sa aveti retineri, aveti legea de partea dvs. Dati in judecata pe angajator la tribunalul din judetul in care domiciliati sau aveti resedinta. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.

Alte discuții în legătură

Acordarea salariului mediu pe unitate la nastere andrea44 andrea44 acordarea salariului mediu pe unitate la nastere,mai e valabil in anul 2012-2013? as dori si numarul articolului de lege care aproba,anuleaza acest lucru.Si ... (vezi toată discuția)
Prima de nastere de la angajator nikoly nikoly buna seara.eu si sotul meu lucram la aceasi societate si vrem sa stim daca vom primim amandoi bani,daca trebuie sa facem 2 cereri pentru a obtine prima de ... (vezi toată discuția)
Premiu de nastere aabbcc aabbcc buna ziua. am si eu o nelamurire si nicicum nu ma pot face inteleasa in fata angajatorului. lucrez la stat si auzisem si eu, fiind insarcinata, ca in ... (vezi toată discuția)