avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... stabilire conditii loc de munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

stabilire conditii loc de munca

Buna ziua,
In cazul in care unui angajat i s-a recomandat evitarea frigului si a umezelii, as dori sa stiu daca exista o lege unde sa fie indicat modul de calcul al nivelului de umiditate.

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:19, 17 Februarie 2016
Cerintele minime de securitate si sanatate pentru locul de munca mentioneaza in anexa 1:
21.3. Cand lucratorii sunt angajati la posturi de lucru in aer liber, astfel de posturi de lucru trebuie sa fie amenajate pe cat posibil astfel incat acestia:
a) sa fie protejati impotriva conditiilor meteorologice nefavorabile si, daca este necesar, impotriva caderii obiectelor;
b) sa nu fie expusi unui nivel de zgomot daunator, nici unor influente exterioare vatamatoare,
cum ar fi gaze, vapori sau praf;
c) sa isi poata parasi posturile de lucru rapid in eventualitatea vreunui pericol sau sa poata primi rapid asistenta;
d) sa nu poata aluneca sau cadea.
Orientativ, prevederile din vechile Norme generale de protectia muncii editia 2002 pot fi avute in vedere, ca si conditii normale de lucru:
-umiditatea relativa a aerului sa fie 30-70 %
-temperatura operativa - vara = 23-26 grade C
- iarna = 20-24 grade C
Senzatia de frig si/ sau umezeala este specifica fiecarui organism uman, in parte. Fiecare individ poate percepe diferit senazatia de frig sau de umezeala.
Sunt aparate specifice care masoara temperatura aerului (termometru) si umiditatea aerului (umidometru), in interior/ incinta sau in atmosfera exterioara.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2016
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii de munca catalinp1971 catalinp1971 lucrez de 7 ani doar de noapte si la frig aceasta este atestata prin sporurile primite, cat de mult ajuta la pensionare . ma incadrez la o anume grupa ? (vezi toată discuția)
Conditii de munca necro30lc necro30lc buna ziua.as dori sa ma ajutati intr-o chestiune.lucrez in cadrul unei politii locale dintr-un oras din Romania.si angajatorul nostru ne-a creat un post in ... (vezi toată discuția)
Informații - dotare paznic cu eip, program de lucru. Alex.Andrei1983 Alex.Andrei1983 Lucrez la o firma de construcții pe post de paznic,suntem doi paznici pe șantier cu program de la ora 14 la 7 (o zi eu o zi colegul),in ultimul timp am ... (vezi toată discuția)