avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Dubla poprire, solutii pentru deblocarea contului
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Dubla poprire, solutii pentru deblocarea contului

In urma neplatii unui credit am fost executat cu poprirea a o treime din salariu. DE ACORD! Problema este alta ..Unitatea la care sunt angajat a facut poprirea,dar in acelasi timp banca prin intermediul careia incasez salariul ,pe card bancar, a mai facut si ea la randul ei inca o poprire! Este corect? Va rog sa ma sfatuiti ce trebuie facut ca aceasta situatie sa nu se mai repete!
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2016
cornel selaru, utilizator
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 10:12, 19 Februarie 2016
Niciio bancă nu emite sume, dle. Unde ați citit dvs altceva? De ce nu citiți cu atenție ce am spus și pe urmă să analizați dacă intervenția dvs este sau nu oportună?

Da, aceasta este problema. Din prostie, nesimțire, sau rea-voință, majoritatea executorilor refuză să emite adrese de eliberare a sumelor neurmăribile silit și bietul debitor se plimbă de la banca la executor și invers.

Contul bancar nu se deblochează, el este un buzunar în care pot intra și sume urmăribile. Se eliberează, vorba vine pentru că ele sunt libere prin lege și deci nu sunt supuse popririi, doar sumele neurmăribile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare / deblocare cont salariu cristi.a cristi.a Buna ziua, Am o poprire pe conturi pentru care compania la care lucrez achita 50% din venitul meu in contul execturului. Cealalta jumatate merge in contul ... (vezi toată discuția)
Poprire pe stat achitata independent de catre salariat dni1967 dni1967 Buna ziua, am un salariat care isi achita poprirea independent, direct la banca, in contul executorului, inainte de plata salariilor. Banii i se retin pe ... (vezi toată discuția)
Poprirea pensiei de intretinere pt minor mariaa2453 mariaa2453 Buna seara Fostul meu sot plateste pensia de interinere pt minor intr-un cont bancar care mi-a fost poprit pt neplata unui credit . In respectivul cont ... (vezi toată discuția)