avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire si Ipoteca pe cont curent
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire si Ipoteca pe cont curent

Buna ziua. Intrebarea mea ar fii : Daca se poate incasa de catre o institutie de credit rata lunara pentru credit in CONTUL CURENT, daca este instintat institutia respectiva de o poprire trimisa de executorul judecatoresc ?
SI daca inaintea de instiintare se poate face un contract de ipoteca mobiliara asupra contului curent (fara deposedare) sau mai bine un contract de gaj pe cont curent (cu deposedare), pentru a asigura incasarea ratei lunare scadente.???
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 16:35, 17 Februarie 2016
Cum s-ar putea face un contract de gaj pe un cont curent?! Contul nu are existență materială și se află tot timpul sub controlul Băncii unde este deschis.

Ipoteca mobiliară pe cont, înscrisă în AEGRM, conferă drept de preferință creditorului ipotecar, dacă are creanțe scadente față de debitorul titular de cont.
Daca exista poprire pe contul curent, unde depuneti banii pentru rata creditului, trebuie sa aveti in vedere ca depunerea sa fie facuta dupa data de scadenta, deoarece depusi inainte, suma se blocheaza in contul cu poprirea. Numai in situatia aceasta, banii se vor duce in contul de credit.
Dar daca Ipoteca Mobiliara este fara deposedare , si atunci pot sa retin de pe contul curent rata scadenta??? dar numai dupa ce devine scadenta?
Nu există ipotecă cu deposedare, ar fi gaj.

Da, creditorul ipotecar poate reține ( dacă este banca respectivă) sau poate solicita executorului să execute silit sumele din cont, dacă este un alt creditor decât banca unde este deschis contul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire conturi; executare fiscala vs executare bancara alexia2004 alexia2004 Buna ziua , oameni buni ,va rog ajutati-ma cu o lamurire: ANAF mi-a pus poprire pe conturile bancare- iar aceste conturi nu sunt conturi curente, ci conturi ... (vezi toată discuția)
Clauze abuzive la un contract de credite si rata mai mare ca pensia pusapopescu2013 pusapopescu2013 In 2008 am facut un imprumut la banca Bucuresti. 30000 lei noi. La aceasta se mai adauga 20000 lei comisioane. Pentru o intarziere de 2 zile a unui comision ... (vezi toată discuția)
Abuz din partea unor banci ? chioana chioana Buna ziua . As vrea sa intreb daca este cineva care are anumite probleme cu banca . Va spun acestea deoarece eu sunt intr-o situatie de abuz din partea unei ... (vezi toată discuția)