avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... promovare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

promovare

Buna seara! As dori sa stiu daca pot intrerupe concediul de crestere copil pt care am optat sa stau pana face 2 ani pt a putea sa promovez in treapta si pe urma sa intru inapoi in crestere copil. Am deja 3 evaluari consecutive. As dori sa stiu care este procedura exacta pe care trebuie sa o urmez in cazul in care este posibila aceasta procedura.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2016
kitana172002, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:55, 18 Februarie 2016
1. - Concediul pentru crestere copil (CCC) se poate intrerupe si se poate relua oricand pana cand copilul implineste varsta de 2 ani.
- Faceti cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reltarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
- Apoi faceti iar cerere catre angajator pentru suspendarea CIM pentru a reintra in CCC.

2. - De cate ori veti reintra in CCC trebuie doar sa faceti cerere la AJPIS sa va repuna in plata indemnizatia pentru CCC.
- La cerere se ataseaza copie dupa decizia de suspendare a CIM.

3. Din Normele de aplicare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 12
...
(2) Acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului sau, dupã caz, a stimulentului de inserţie se face la cererea scrisã a persoanei îndreptãţite, ori de câte ori aceasta solicitã, cu respectarea condiţiilor prevãzute de ordonanţa de urgenţã.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrerupere concediu crestere copil harkoz harkoz Doresc sa intrerup concediul pentru cresterea copilului. As dori sa stiu daca trebuie sa depun la AJPIS o cerere, insotit de Deciza angajatorului primit la ... (vezi toată discuția)
Revenire in concediu ingrijire copil dupa intoarcerea la munca cris777 cris777 Buna seara, Ma aflu intr-o situatie delicata si nu stiu ce sa fac. In urma cu o luna, inainte de a implini copilul 11 luni, am facut cerere pentru a ma ... (vezi toată discuția)
Doresc sa ma intorc din ccc mai devreme la serviciu dorisk dorisk Buna ziua,sunt in concediu crestere copil pentru 2 ani,copilul meu are 8 luni,deci mai am un an si un pic de concediu, doresc sa-mi caut un job mai bun iar ... (vezi toată discuția)