avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sediul Social
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sediul Social

Buna ziua,

Va rog ajutati-ma cu o clarificare. Intentionez sa cumpar un apartament si vreau sa aflu daca pe adresa acestuia este inregistrata vreo firma/ sediu social etc. Unde se poate verifica ?

Multumesc frumos!
Buna ziua,
Nu exista o baza de date cu sediile sociale (in special, in afara de Reg. Com), dar vanzatorul poate da o declaratie cuprinsa in contract in care sa declare pe proprie raspundere, sub sanctiunea legii penale (declaratie in fals) ca nu exista niciun sediu social la adresa respectiva.
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2016
Nicoleta Silvia H., Consilier juridic
Nu am verificat vreodata in afara infiintarii unei firme sau schimbarii de sediu, insa acest lucru se poate verifica la finantele locale.
Totusi, baza de date este tinuta, din ce stiu, cu adresa exacta a firmei, asa incat daca uitati sa treceti camera B, e posibil ca imobilul sa figureze fara sediu... desi in camera B o fi vreunul. Nu stiu daca m-am facut inteleasa.
Pe de alta parte, depinde si de motivatia pentru care urmariti acest lucru, puteti institui o clauza penala in sensul asta in contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie falsa in acte maneki maneki Buna ziua, urmeaza sa inchei astazi un contract de vanzare cumparare si vanzatorii tb sa declare pe proprie rasp conf art 292 cod penal, ca imobilul pe care ... (vezi toată discuția)
Procedura registru schimbare sediu declarare punct de lucru comerciantul comerciantul Am reusit sa fac cesiunea la RC Bucuresti si mi s-a spus ca e sediul expirat. Vreau sa schimb sediul la alta adresa si sa deschid un punct de lucru dar in ... (vezi toată discuția)