avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Trecerea din INTRAVILAN in EXTRAVILAN
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Trecerea din INTRAVILAN in EXTRAVILAN

Buna ziua,

M-ar interesa sa stiu cum s-ar putea scoate un teren din intravilan in extravilan, daca terenul respectiv a fost introdus in intravilan printr-un puz al primariei. Am auzit ceva ca dupa 2 ani, daca nu ai construit, poti ataca puz-ul si-l poti anula, trecand astfel terenul inapoi in extravilan. Exista o lege pe tema asta insa nu reusesc sa dau de ea, poate ma ajutati.

Dupa cum stiti, intravilanul se calculeaza ca si curti constructii, iar taxele sunt foarte mari. Firma mea detine mai multe terenuri cu suprafete mari, iar impozitul calculat retro-activ din 2008 de cand primaria a bagat terenul in intravilan si pana acum a ajuns la 30.000 euro.

Va multumesc f mult.

Alte discuții în legătură

Teren intravilan kazi kazi Prin HCL s-a aprobat PUZ si RLU -introducere in intravilan a terenului si proiect constructie Durata de valabilitate a PUZ si RLU conform HCL este de 3 ... (vezi toată discuția)
probleme cu scoaterea din circuitul agricol al unui teren extravilan clau1858 clau1858 Buna seara As dori sa va intreb ce pot face daca am scos din circuitul agricol un teren situat in extravilan si in certificatul de urbanism este mentionat ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan monalisaalina monalisaalina Buna ziua, Exista vreo modalitate pt a fi in legalitate in urmatoare situatie?detin un teren extravilan si as dori sa construiesc o pensiune...cum as putea sa ... (vezi toată discuția)