avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Probleme cu scoaterea din circuitul agricol al unui ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Probleme cu scoaterea din circuitul agricol al unui teren extravilan

Buna seara

As dori sa va intreb ce pot face daca am scos din circuitul agricol un teren situat in extravilan si in certificatul de urbanism este mentionat faptul ca terenul este de contructii situat in intravilan, insa apare interdictia de a construi pana la aprobare PUZ, iar la Serviciul de taxe si impozite ale Primariei acest teren, in prezent, figureaza ca teren de constructii situat in extravilan.

Eu vreau sa construiesc in acel teren si din cate am inteles din ce am citit pe net ca sa construiesti trebuie sa indeplinesti 2 conditii: terenul sa fie scos din circuitul agricol si acesta sa fie situat in intravilan (PUZ, PUG) si PUZ-ul ar fi trebuit facut inainte de procedura de scoatere din circuitul agricol.

Din cate ati observat din ce am spus pana acum exista o neconcordanta intre certificatul de urbanism (C.U) si actele primite de la serviciul Taxe si Impozite. Primul spune ca este teren de c-tii situat in intravilan(cu interdictie de construire pana la aprobare PUZ), iar celalalte acte spun ca terenul este de constructii dar in extravilan. Chestia asta m-a bagat in ceata, sincer nu stiu ce sa mai fac

Intrebarea mea este de ce mai trebuie aprobat un PUZ? (care ar trebui facut doar pentru schimbarea terenurilor din extravilan in intravilan) odata ce Primaria spune tot in C.U. ca este teren de constructii situat in intravilan

Ce pot face eu in aceasta situatie? avand in vedere ca angajatii din Primarie executa traditionalul "plimbat de la Ana la Caiafa" si nimeni nu-mi explica clar ce am de facut ca sa pot realiza o constructie pe acel teren.

Daca cei de la Primarie refuza sa realizaze acest PUZ inseamna ca am dat toti banii(si nu-s deloc putini) pt scoaterea din circuitul agricol degeaba? pt ca nu pot construi deoarece terenul este situat in extravilan si nu in intravilan (a 2- a conditie pt a putea construi) si daca e asa de ce nu mi-au zis de la inceput chestia asta, ca nu mai iroseam banii pt acest praf in ochi.

De asemenea vreau sa va intreb daca trebuie sa fac anumite cereri( si la ce departamente) sau sa depun anumite documente pe undeva ca sa pot obtine PUZ-ul si totodata aprobarea de a executa o constructie pe acel teren.
Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 5 Decembrie 2012
clau1858, utilizator
Cel mai recent răspuns: s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. , Consultant protectia mediului 05:27, 8 Decembrie 2012
Buna ziua!
Ce demersuri ati ntocmit pt a-l scoate din extravilan agricol si a-l introduce in intravilan construibil?
Va intreb pt ca in mod normal se intocmeste un PUD/PUZ si se obtin niste aprobari, care v-ar proteja si in baza carora puteti proba ce ati intreprins....
Eu nu stiu alta metoda, dar nici nu va contest ce ati facut, dar ar trebui sa aveti niste acte care sa dovedeasca faptul ca ati scos terenul din circuitul agricol, un acord de la OCPI eventual.....?


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Puz - scoatere teren din circuitul agricol Vatlavik Vatlavik Dupa ce am depus anul trecut in martie PUZ-ul la primarie, terenul pentru care sa realizat puz-ul este inca in categoria intravilan agricol si nu intravilan ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan in circuitul agricol Andra C Andra C Vreau sa cumpar un teren in Ilfov, si proprietarul mi-a sugerat sa scoatem terenul din circuitul agricolpentru ca taxele de vanzare sa fie mai mici. Intrebarea ... (vezi toată discuția)