avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general plata in numele clientului-----date chitanta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

plata in numele clientului-----date chitanta

In cazul in care efectuez o plata in numerar in numele unui client, chitanta pe care mi-o taie cel caruia ii platesc trebuie emisa pe numele meu cu specificatia "plata factura nr......pentru clientul X"? Mentionez ca factura ce se plateste este emisa pe numele clientului X.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: mihaelastir , utilizator 12:20, 11 Iulie 2010
NU! Chitanta se emite pe numele persoanei care apare in factura! Eventual va trece in factura pe dvs ca delegat!
B-)
dar banii pleaca din casieria mea.:(...eu cum ma inregistrez in reg de casa?
Chitanta va fi emisa pe numele clientului. In contractul pe care ar trebui sa-l aveti cu acesta, sa aveti o clauza care sa specifice ca este obligat sa va deconteze toate cheltuielile pe care le faceti in numele sau.
Din casierie va decontati pe baza de dispozitie de plata, iar cand recuperati banii de la client, pe baza de dispozitie de incasare.
Daca am platit eu ca si cabinet avocat taxe judiciare de timbru le refacturez clientului asa cum sunt , dar...........cum consider TVA-ul , scutit cu drept de deducere sau fara drept de deducere ? Stiu ca-i duminica , dar poate ati avut situatii de genul asta , nu vreau sa fac vreo boacana :">

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente casierie dorel13 dorel13 Am nevoie sa ma ajutati in urmatoarea problema: Cand se ridica bani din casierie pt. a efectua o cheltuiala se intocmeste o Dispozitie de PLATA(sa zicem ca iau ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri contabilitate cmi nicoleta_gheorghe nicoleta_gheorghe Buna ziua, am infiintat de curand un CMI stomatologie, neplatitor de TVA si am cateva nalamuriri, daca ma poate ajuta cineva : 1.activitatea se ... (vezi toată discuția)
Chitanta cu minus manug manug Buna ziua.Se poate face chitanat cu minus.Este vb de chitanta la factura de stornare. Factura initiala fiind platita pe loc cu chitanta , la sotrnare ... (vezi toată discuția)