avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Magazin vanzari online
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Magazin vanzari online

Magazin de vanzari online(foarte cunoscut)practica procesarea produselor comandate fara o confirmare telefonica,cu toate ca la finalizarea unei comenzi se specifica faptul ca un operator va lua legatura pentru confirmarea comenzii si eventuale modificari, in cel mai scurt timp.Dar surpriza,in 24 ore te trezesti cu coletul acasa.
1.Cat de legal este acest procedeu?
2.Poate interveni OPC in acest caz?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:52, 19 Februarie 2016
Autoritatea pentru protectia consumatorului are competenta sa intervina in cazurile in care persoana juridica nu se achita in termenul si conditiile convenite cu beneficiarul
Buna dimineata! :coffee:

Legea nu ii obliga sa ia legatura cu clientul dupa ce a fost lansata comanda. Pot fi reclamati doar daca informatiile de pe site nu sunt complete - ma refer la pret, caracteristici, costuri sau mod de livrare, dreptul de retragere din contract si procedura in acest caz etc. Ca sunt foarte prompti in expediere nu e neaparat un lucru rau, asta nu afecteaza dreptul omului de a refuza produsul daca intre timp s-a razgandit.
Deci nu e nimic de reclamat in cazul asta.

Sigur, e posibil sa-i fie solicitate cheltuielile cu returul dar daca zici ca e foarte cunoscut magazinul poate nu e cazul. Eu am facut o comanda pentru doua produse de Black Friday si la vreo ora dupa ce i-am dat drumul mi-am dat seama ca unul dintre ele nu era potrivit (am ales casti cu USB in loc de casti cu mufa jack). Am luat legatura cu ei dar degeaba, comanda fusese deja procesata si mi-au zis sa refuz coletul ca nu-i nicio problema. Asa ca atunci cand m-a sunat curierul n-am raspuns si asta a fost tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparaturi online ovidiu1113 ovidiu1113 Buna ziua Ca tot romanul de black friday am intrat sa fac niste cumparaturi pe internet prin mai multe cautari am gasit la un magazin de jucarii o jucarie ... (vezi toată discuția)
Comanda neonorata Crusader2010 Crusader2010 Buna ziua, Am facut acum ceva timp o comanda online pentru un produs, la un magazin cunoscut. Nu avea legatura cu black friday. Apoi am asteptat o ... (vezi toată discuția)
De la un timp am întâlnit tot felul de glumeți pe siturile ... POMPILLIA POMPILLIA De la un timp am întâlnit tot felul de glumeți pe siturile de vânzări gen OLX, Publi24, etc, care comandă produse, spun că e o comandă fermă cu ... (vezi toată discuția)