avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ma fura la apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ma fura la apa

buna ziua
ce pot face daca in fiecare luna mi se baga pe git 2 m cubi de apa pierdere,cu citire data la zi
Cel mai recent răspuns: ceau , utilizator 17:33, 22 Februarie 2016
Nu aveti ce face, pierderile se baga pe gatul tuturor proprietarilor conform regulamentului de repartizare a diferentelor de apa aprobat prin hotarare a adunarii generale.
In orice asociatie de proprietari ,lunar exista diferente intre factura si total indexi consum comunicati de consumatori
Diferentele pot exista datorita clasei de precizie intre apometrul de bransament clasa precizie mare si apometrele individuale clasa de precizie scazuta care nu inregistreaza de ex apa care tranziteaza instalatia in sistem "picatura cu picatura", vane/robineti defecti,datorita necomunicarii de catre toti consumatorii a indexului consum,uneori datorita pierderilor de pe instalatia parte comuna,uneori datorita sustragerilor intentionate
Puteti solicita presedintelui de asociatie sa verifice instalatia parte comuna,inclusiv functionarea apometrelor individuale,daca acestea sunt in perioada de valabilitate metrologica,daca sunt corect instalate
Puteti sa va montati in asociatie contuare din aceiasi clasa cu apometrul principal si veti avea diferente mai mici. Sa asa nu va mai "fura" nimeni la apa... asta este in principal cauza acelor "furaciuni" chiar si dvs va furati singur deoarece contarul dvs din casa nu este la fel de sensibil ca apometrul brincipal al blocului. Prin contuarul dvs din apartament poate sa curga un firicel subtire de apa fara ca acesta sa nu inregistreze pe cand prin cel principal nu se poate.
da, cunosc persoane care pentru un metru cub de apa anunta DNA.
Nu se intelege ca locatarii platesc dupa cum arata apometrul mare al regiei de apa, nu dupa cel din apartament. Din acest motiv apmetrele din locuinte sunt numite de lege chiar repartitoare de costuri.

Cunosc un bloc unde fiecare apartament are in afara locuintei un apometru mare de clasa C. Aici nu sunt reclamate probleme!
Diferentele de apa au mai multe cauze si nu doar gradul de precizie al apometrelor. Chiar daca se instaleaza in apartamente apometre cu acelasi grad de precizie cu apometrul general de la intrarea in bloc, diferente pot fi din alte cauze: instalatii interioare sau comune defecte, sustrageri de apa, folosirea apei in scopul curatenie pe partile comune, avarii...
Si indiferent ca acestor aparate le spunem apometre, repartitoare de valuta, fargeleti, bombe cu neutroni..., ele, aceste aparate care indica doar cantitatea de apa, isi vor indeplini doar aceasta misiune. In nici un caz nu vor scoate apa lipsa, nu vor calcula costurile apei, nu vor opri pe cei ce sustrag apa si nu-i vor invata pe cei din conducerea asociatiei cum sa gestioneze consumul de apa.

Discutati cu presedintele, cu membrii comitetului, cu administratorul sa se depisteze cauzele pierderilor de apa, sa se repare instalatia comuna, sa se sigileze fiecare apometru, sa se faca verificarea metrologica a fiecarui apometru s.a.m.d.
Si, foarte important, comitetul executiv sa adopte cat mai repede un regulament de gestionare a apei ce va contine: data citirii apometrelor, modul de repartizare a diferentelor, cantitatea de apa ce se trece la plata acolo unde nu se cunoste indexul luna de luna ...

Alte discuții în legătură

Pierderi de apa LucianSandu LucianSandu Buna ziua Daca ma puteti lamuri cu o problema... Asociatia de proprietari are pierderi la apa si aceste pierderi se pun la plata pentru fiecare ... (vezi toată discuția)
Cati litri de apa are voie sa puna asociatia de proprietari in plus fata de consumul real al unui apartament alimacri49 alimacri49 Buna ziua, Asociatia noastra de proprietari pune lunar in plus fata de consumul real al unui ap. cate 500 l de apa/persoana si nu pe ap. Pt.luna dec. a pus ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari nu-mi permite schimbarea apometrelor geni1 geni1 Buna ziua! Am achizitionat apometre clasa C, intrucat pierderile care vin per persoana sunt exagerate. Dna de la asociatie mi-a transmis ca nu este voie sa ... (vezi toată discuția)