avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... atacare hotarare definitiva
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

atacare hotarare definitiva

pe scurt, la judecatorie am pierdut un proces care a avut ca obiect o factura de curent electric in valoare de 13.000 lei. in dosarul respectiv s-a facut o expertiza prin care s-a constatat ca intr-adevar eu am umblat la contoar si am modificat acolo in asa fel incat tot consumul de curent in amarata mea de garsoniera de 23 mp s-a realizat ocolind contoarul. ori timp de 4 ani mie mi-au venit facturi de curent pe care le-am achitat, au fost facute citiri regulate ale contoarului, au fost facute regularizari ale facturilor.

de asemenea, mi s-a luat un interogatoriu in care eu am raspuns cu nu la toate acuzatiile celor de la cez electrica, iar judecatoarea a retinut ca de fapt am raspuns si cu da, deci am recunoscut ca am furat curent.

am facut apel la tribunal si s-a mentinut decizia judecatoriei. tribunalul a respins cererea mea de completare a expertizei sau de refacere a ei, considerand suficienta expertiza facuta copy paste, eu demonstrand acest lucru cu alte expertize ale aceluiasi expert, depuse la dosar.

intrebari:
1.am vreo cale extraordinara de atac ?
2. exista termene pentru aceste cai extraordinare de atac ?
3. se poate anula hotararea definitiva ? specific faptul ca nu este irevocabila. daca da, cum ?

va multumesc.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:32, 22 Februarie 2016
O hotarare definitiva poate fi atacata cu contestatie in anulare potrivit art. 503 si urmatoarele din CPC, numai daca sunt indeplinite in mod expres conditiile prevazute de lege
Caile extraordinare de atac sunt:contestatia in anulare(art.503-598 NCPC) sau revizuirea(art.509-513 NCPC) dar, trebuie sa va incadrati strict in conditiile legale prevazute ptr.aceste cai extraordinare de atac.
Multumesc pentru raspunsuri. Exista termene de decadere pentru exercitarea acestor cai extraordinare de atac ?
Va rog sa cititi art 506 si 511 din CPC. Acolo sunt indicate termenele de exercitare a acestor doua cai extraordinare de atac.
Ptr.contestatia in anulare termenul de exercitare este cel prevazut de art.506 NCPC,iar ptr.revizuire este art.511 NCPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibile cai de atac impotriva unei sentinte definitive a curtii de apel bucuresti aaionut30 aaionut30 Pe scurt,avem cazul unei mame de nationalitate romana care are doi copii cu un cetatean italian.Cei doi nu au fost casatoriti legal dar copii sunt recunsocuti ... (vezi toată discuția)
Recurs carmen petrache carmen petrache Am castigat un proces cu banca pe fond,in apel a castigat pe tardivitatea apelului.....banca mai poate face RECURS???? (vezi toată discuția)
Contestare hotarare tribunal erdei_ghe_cristian erdei_ghe_cristian Am contestat un PV de contraventie al politiei rutiere care spunea ca nu am acordat prioritate pietonilor angajati in traversare, si la Judecatorie am castigat ... (vezi toată discuția)