avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca

Buna ziua

Fac cursuri de cosmetica si as vrea sa stiu daca dupa terminarea cursurilor(obtin diploma calificare) imi pot face carte de munca fara sa fiu angajata. O sa lucrez de acasa sau la domiciliul clientelor. Trebuie sa imi deschid o microinterprindere?Cat costa si ce acte sunt necesare? De asemenea as vrea sa trec pe cartea de munca suma de 2500-3000 ron deoarece am nevoie de credit bancar pentru casa. Cat ma costa cartea de munca? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:48, 20 Februarie 2016
1. Nu va puteti face carnet de munca, intrucat incepand cu data de 01.01.2011 nu se mai folosesc.

2. Puteti sa va deschideti un SRL cu asociat unic, PFA, Intreprindere individuala etc.

La SRL va puteti angaja cu c.i.m. , la PFA sau Intreprinderea Individuala nu va puteti angaja pe sine insasi.

Pentru SRL, documentele necesare pentru înregistrarea în registrul comerţului, înregistrarea fiscală şi autorizarea funcţionării societăţii în nume colectiv, in comandită simplă şi cu răspundere limitată le gasiti aici:
[ link extern ]

Pentru PFA, documentele necesare pentru înregistrarea în registrul comerţului, înregistrarea fiscală şi autorizarea funcţionării a persoanei fizice autorizate le gasiti aici:
[ link extern ]

Pentru Intreprinderea Individuala, documentele necesare pentru înregistrarea în registrul comerţului, înregistrarea fiscală şi autorizarea funcţionării întreprinzătorilor persoane fizice titulari ai întreprinderilor individuale le gasiti aici:
[ link extern ]

3. Salariul de 2500 - 3000 lei este brut sau net?
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Februarie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Salariul brut!
Calculator pentru salariu de 3000 lei brut - rezultate
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare frizerie Pcmarius Pcmarius Ce pasi trebuie sa parcurg pentru ami deschide o frizerie de la ,,o,, la mine in curte.detin spariu.multumesc. (vezi toată discuția)
Care este cea mai utila forma juridica pentru activitatea mea? MarianGrigoras MarianGrigoras Buna ziua, De aproape 5 ani lucrez in domeniul educatiei. Sunt trainer pe dezvoltare personala pentru copii si anul acesta m-am decis sa fac aceasta ... (vezi toată discuția)
Lucrez legal cu carte de munca și mai pot deschide un magazin? Ianiar Ianiar Salut daca lucrez legal cu carte de munca pot deschide un magazin pe numele meu chiar daca lucrez ( cu carte de munca ) și dacă da despre ce acte am nevoie ... (vezi toată discuția)