avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident de circulatie cu victima ranita usor
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident de circulatie cu victima ranita usor

Buna ziua,
Sunt vinovat de producerea unui accident cu victima, la schimbarea directiei de mers am acrosat un biciclist, acesta venea din sens opus si a fost mascat de o masina careia i am acordat prioritate.
În urma accidentului a rezultat rănirea usoara a biciclistului, impactul s a produs la viteza mica, masina nu a prezentat deloc avarii.
Posed permis de conducere și nu ma aflam sub influența băuturilor alcoolice.
Cercetările continuă pentu lămurirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului, mentionez ca la locul faptei s a deplasat un echipaj de politie care a facut masuratori si fotografii.
Doream sa va intreb:
1. Care sunt urmarile care ma astepta pentru savarsirea acestei fapte?
2. S-a deschis dosar penal pentru vatamare corporala din culpa ( mentionez doar ca victima nu a fost ranita grav, in urma evenimentului nu a necesitat internare cu zile de spitalizare , acesta stand doar 2-3 ore in spital pentru ingrijiri si investigatii ) si mi s a mentionat ca se va suspenda permisul pe 90 de zile.
4. Am tinut legatura cu victima, este bine si nu a depus inca declaratie, din cate am inteles are la dispozitie 90 de zile de la producerea accidentului. Daca acesta nu depune plangere penala, se poate schimba incadrarea juridica la alta fapta decat cea prevazuta de lege? Nu stiu cum sa procedez, nu vreau sa presez victima, aceasta poate interpreta gresit situatia.
5. Cam cat ar putea dura solutionarea acestui caz? De la politie mi au spus minim 3 luni.
Permisul de conducere mi-a fost retinut si mi s-a dat o dovada de conducere cu drept de prelungire pana la finalizarea cercetarilor si solutionarea dosarului.
Nu prea am cu cine sa ma consult si as avea ceva mai multa nevoie de ajutorul dumneavoastra, vreau sa stiu urmarile acestui incident, deoarece lucrez ca agent de vanzari si daca nu mai posed permis de conducere imi voi pierde si locul de munca.
Apreciez si va multumesc anticipat pemtru raspunsurile dumneavoastra si voi raspunde cu multa placere la eventualele intrebari legate de eveniment.
Cel mai recent răspuns: Olga Tanasa , Consultant asigurari 08:25, 21 Aprilie 2016
ART. 196
Vătămarea corporală din culpă
(1) Fapta prevăzută în art. 193 alin. (2) săvârşită din culpă de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice ori a unei substanţe psihoactive sau în desfăşurarea unei activităţi ce constituie prin ea însăşi infracţiune se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
(2) Fapta prevăzută în art. 194 alin. (1) săvârşită din culpă se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
(3) Când fapta prevăzută în alin. (2) a fost săvârşită ca urmare a nerespectării dispoziţiilor legale sau a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii ori pentru efectuarea unei anumite activităţi, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda.
(4) Dacă urmările prevăzute în alin. (1) - (3) s-au produs faţă de două sau mai multe persoane, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu o treime.
(5) Dacă nerespectarea dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere sau desfăşurarea activităţii care a condus la comiterea faptelor prevăzute în alin. (1) şi alin. (3) constituie prin ea însăşi o infracţiune se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
(6) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
ART. 194
Vătămarea corporală
(1) Fapta prevăzută în art. 193, care a cauzat vreuna dintre următoarele consecinţe:
a) o infirmitate;
b) leziuni traumatice sau afectarea sănătăţii unei persoane, care au necesitat, pentru vindecare, mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale;
c) un prejudiciu estetic grav şi permanent;
d) avortul;
e) punerea în primejdie a vieţii persoanei,

se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
(2) Când fapta a fost săvârşită în scopul producerii uneia dintre consecinţele prevăzute în alin. (1) lit. a), lit. b) şi lit. c), pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani.
(3) Tentativa la infracţiunea prevăzută în alin. (2) se pedepseşte.
ART. 195
Lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte
Dacă vreuna dintre faptele prevăzute în art. 193 şi art. 194 a avut ca urmare moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 6 la 12 ani.


Daca nr de zile de ingrijiri medicale acordate de medicul legist sunt mai putin de 90 , fapta nu este infractiune si dosarul de claseaza.Da, pana la finalizarea cercetariloe va trebui sa mergeti lunar sa va reanoiti dovada de circulatie.Pentru a se finaliza oarecum mai repede, victima poate declara la politie ca nu va face plangere penala si se constituie parte civila impotriva companiei de asigurari pentru despagubire morala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier neacordare de prioritate cu 3 victme CristiHD CristiHD Sunt vinovat intr-un asfel de accident rutier neacordare de prioritate cu 3 victme Circumstante: - am intrat intr-o alta masina fara sa ma asigur - sunt 3 ... (vezi toată discuția)
Depunere plangere, cat timp are dispozitie victima unui accident alexandru_cc2 alexandru_cc2 cat timp are la dispozitie victima unui accident de circulatie pe trecerea de pietoni sa depuna plangere penala impotriva autorului? (vezi toată discuția)
Accident rutier jericho33 jericho33 buna ziua. acum 6 luni am avut un accident rutier soldat cu victime.am evitat o masina intrand pe contrasens de unde am fost lovit de alta masina. o victima a ... (vezi toată discuția)