avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul la mostenire

Buna seara
Sora mea la varsta de 19 ani a primit un apartament din partea mamei prin contract de vanzare cumparare .La momentul acela eu aveam 7 ani.
Acum mama are 78 de ani si sta intr-un apartament cu mine,( timp de 35 de ani )care este pe numele ei, vrand sa ma de a afara din apartament .
Ce drepturi am eu cat ea este in viata referitor la apartament si dupa moarte.
Mutumesc,
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:56, 20 Februarie 2016
Cat este in viata nu aveti niciun drept.
Dupa deces veti mosteni o cota de 1/2 iar sora cealalta cota de 1/2. Asta bineinteles daca nu vinde apartamentul intre timp!
Ce inseamna faptul ca sora a "primit" apartamentul din partea mamei, apartamentul a apartinut mamei inainte de vanzare sau mama i-a cumparat un apartament?
Este greu de crezut ca acum 35 de ani cand avea 19 ani sora sa fi avut bani sa achizitioneze un apartament de la mama si atunci inseamna ca este posibil sa fi fost o donatie deghizata.
Daca apartamentul este doar al mamei dvs.(nu ati pomenit nimic de tata) cat timp mama dvs. este in viata dvs. nu aveti niciun drept. Dupa moartea mamei veti mosteni dvs. 1/2 parte iar sora dvs. 1/2 parte, daca tatal dvs. nu traieste sau daca parintii sunt divortati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate sora mea dovedi ca a cumparat partea mamei noastre din casa - exista un act de vanzare cumparare, dar banii s-au dat ? Anca Ionescu Anca Ionescu Suntem 2 surori; dupa moartea ultimului parinte - mama - am vrut sa facem succesiune si sora mea a zis ca mama i-a vandut mai demult partea ei dupa succesiunea ... (vezi toată discuția)
Mostenire donpedro99 donpedro99 Buna ziua! Anul trecut a murit tatal meu,dupa el a ramas un apartament,unde locuieste mama. Dupa lege apartamentul a fost impartit intre mine,sora mea si ... (vezi toată discuția)
Mostenire diversu diversu Mama vrea sa imparta valoarea casei intre mine si sora mea ,dar sa-i dea ei 75%. Eu la cat % am dreptul tatal fiind decedat (vezi toată discuția)