avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... INCETARE CONTRACT COMERCIAL
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

INCETARE CONTRACT COMERCIAL

Va rog ,
Daca intr-un contract comercial la pct referitor la INCETAREA/REZILIEREA contractului , acesta contine urmatoarele precizari privind incetatea lui :
- La expirarea duratei contractuale ( la un alt pct. anterior ce tine de DURATA CONTACTULUI el precizeaza PERIOADA" NEDETERMINATA" !!!!! )
- Prin acord scris intre PARTI
- Prin reziliere

va rog , sa-mi precizati , daca , prin semnarea de catre mine a acestui tip de contract , cu aceste clauze , voi putea vreodata in viitor sa denunt unilateral la o anumita data acest contract ( bineinteles cu respectarea si plata tuturor obligatiilor financiare "la zi" , fara vreo culpa , ori intirziere ) fara implicarea partii celeilalte parti , din motive ce tin de " bucataria interna " a firmei noastre .
Cu alte cuvinte , semnind acest contract " plec cind vreau din aceasta intelegere" ? . Daca este asa ,va rog ,sa precizati , care este perioada minima de notificare catre partea cealalta a acestei intentii ?

Va multumesc mult .
Cel mai recent răspuns: ioanandrei , utilizator 23:38, 23 Februarie 2016
1. Solicitati sa se precizeze durata contractului la rubrica respectiva.
2. Incetarea contractului prin rezilierea acestuia de catre una din parti reprezinta o sanctiune pentru neindeplinirea de catre cealalta parte a obligatiilor ce-i revin din contract.
3. Nu puteti "iesi" pur si simplu din contract, pentru ca cealalta parte poate suferi un prejudiciu si va poate urmari pentru repararea lui.
Contractul inceteaza: in conditiile legii, prin executare, acordul de vointa al partilor,denuntarea unilaterala,expirarea termenului, indeplinirea/neindeplinirea conditiei, imposibilitatea fortuita de executare si orice alte cauze prevazute de lege( citat din Codul Civil)
Multumesc mult . Si va rog sa mai precizati , in conditiile in care se agreaza de comun acord o durata a contractului care sunt procedurile si temenele de notificare a dorintei de prelungire cind va veni data expirarii perioadei contractuale . In acest moment avem in 2 exempare un contract gata scris care la durata stipuleaza "nelimitat" . Semnam acest contact si cerem sa fie eliminat acesta mentiune cu de ex. o perioada de 1 an printr-o mentiune scrisa anexata acestuia sau cerem refacerea contractului in acest sens . Multumesc inca o data mult .
Contractul este legea partilor, deci va puteti intelege cu privire la prelungirea contractului sau la incetarea lui in momentul implinirii termenului. Puteti stabili sa se faca notificare (in scris) de prelungire cu 15-30-60 – etc (sau mai putine) zile inainte de data implinirii termenului; trebuiie sa fie de acord si cealalta parte
Cereti modificarea (formularului) contractului daca nu l-ati semnat – un act aditional nu are sens din moment ce nu s-a semnat actul
multumesc inca o data mult .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract babysee babysee Buna ziua, am o nelamurire: pot solicita incetarea unui contract de p-s avand in vedere ca in cuprinsul lui s-a omis inserarea unor clauze legate de ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii la asociatia de proprietari fara reziliere ! Lupulescu Robert Curatenie Blocuri Lupulescu Robert Curatenie Blocuri Buna seara, vreau sa va prezint urmatoarea situatie : -la data de x am incheiat in forma scrisa un CONTRACT de prestari servicii cu Asociatia de Proprietari z ... (vezi toată discuția)
Reziliere unilaterala mihai440 mihai440 intr-un contract de locatiune incheiat pe un an de zile se prevede 1 durata contractului se prelungeste in miod automat, pe perioade de timp egale, daca nici ... (vezi toată discuția)