Prestez serviciul de transport de persoane in regim de taximetrie si de cateva luni Politia Locala - Serviciul Rutier din municipiu a primit dreptul de a verifica mai multe documente ale taximetristilor. Deja in urma cu vreo doi sau poate chiar trei ani au avut dreptul de a solicita taximetristilor un document numit "Cazier de conduita profesionala", document pe care daca nu il aveai sau daca era expirat primeai o amenda de 50 de lei daca nu ma insel. In urma cu cateva luni se pare ca au primit mai multe drepturi si acum controleaza mai multe documente si pot sa va enumar cu exactitate datorita faptului ca am fost controlat deja a doua oara in mai putin de 4 luni. Undeva la sfarsitul lunii noiembrie am fost odata controlat, si a doua oara vinerea trecuta. Documentele controlate de politistii locali sunt urmatoarele: autorizatiile de transport, cazierul de conduita profesionala, agreerea de taxi eliberata de RAR si analizele medicale + avizul psihologic. Cica, se spune ca amenda pentru lipsa analizelor medicale sau al avizelor psihologice sunt amendate cu suma de 2.000 de lei de catre acestia, la fel si lipsa vizei anuale (o stampila) pe autorizatia de taxi este pedepsita cu aceasi suma de 2.000 de lei. Din cate am inteles un coleg primise amenda pentru ca nu a avut la el analizele medicale, insa a contestat procesul verbal si a ales varianta tribunalului si a castigat.
Intrebarea mea este daca exista vreo lege care le da dreptul politistilor locali din cadrul serviciului rutier sa verifice asemenea documente, autorizatii, documente eliberate de RAR si avize medicale sau psihologice? Au dreptul de a da amenzi pentru acestea?
Eu as vrea sa fie ca in Anglia sau Germania - [...]
Si eu as fi vrut macar o singura autostrada completa, insa din pacate la noi a fost un regim special pana in 1989, fapt pentru care este greu sa schimbam ...multe.
In Arad exista un Regulament de Organizare si functionare a serviciului public de transport persoane in regim de taxi aprobat de Consiliul Local printr-o hotarire?
Tot ce va pot spune este ca este un abuz sa va fie solicitate pt control cazierul de conduita profesionala, analizele medicale si testul psihologic.
In legea 38/2003 cu toate modificarile pe care le-a suportat, sunt prevazute documentele pe care trebuie sa la posede orice taximetrist si pe care este obligat sa le prezinte la control organelor indreptatite. Cazierul profesional, analize medicale si testul psihologic nu se regasesc printre acele documente. Testul psihologic si analizele medicale sunt documente pe care trebuie sa le aveti pentru obtinerea si vizarea periodica a atestatului profesional si a autorizatiilor de taxi. Nicaieri nu se spune ca aceste documente trebuiesc obtinute in fiecare an si prezentate la control politiei.
Prima fraza a fost sa va intreb daca exista un HCL care sa reglementeze activitatea de taxi in Arad. Daca exista, acolo sunt enumerate autoritatile care au drept de constatare si sanctionare. Daca nu exista va sfutuiesc sa luati legatura cu Camera Taximetristilor din Arad, sau cum se numeste organizatia profesionala care va reprezinta interesele, pentru a initia elaborarea unui astfel de document. In el pot fi cuprinse si sanctiuni pentru clientii care nu vor sa achite contravaloarea unei curse. E adevarat ca acest HCL nu are valabilitate decit pe raza Municipiului Arad dar... tot este ceva decit nimic. In afara localitatii de autorizare ramine sa va ginditi foarte bine si sa discerneti cu ce client plecati la drum. Stiati ca, la ora actuala, in Romania nu exista vre-o lege care sa prevada amenda pentru clientii care nu vor sa plateasca?
Atestat taxi
yomaryo
Buna ziua ma lovesc de o problema in obtinerea atestatului de transport persoane in regim de taxi
Instructorul imi spune ca nu ma pot inscrie in examen ... (vezi toată discuția)
Atestare taxi
cosmin.d
In vederea practicarii activitatii de taxi, taximetristul trebuie sa detina atestat profesional eliberat de ARR. Metodologia de atestare profesionala a ... (vezi toată discuția)