avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Frauda lichidator si evacuare
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Frauda lichidator si evacuare

Buna ziua! Santem in situatie de evacuare si am dezamagirea ca legile statului roman permite lichidatorului judiciar sa decida daca vrea sa faca chiriasului oferta de vanzare sau sa scoata la vanzare publica spatiul locativ si sa scoata in strada cetateanul roman. In cazul nostru bunica locuieste de aproape 30 de ani aici, din 1981, lucra la o sectie a intreprinderii 23 August- Intrep.Jud. de Mica Industrie si a primit de la stat locuinta unde stam inca si acum, locuinta este situata vizavi de fosta intreprindere. Dupa 1989 a fost cumparata aceasta sectie si a luat numele de S.C.Mica Industrie S.A. iar noi am platit in continuare chirie la noua societate care ne reinoia contractele cam la aproximativ 2 ani. In 2007 societatea a intrat in insolventa dar noi nu am stiut si ne-am trezit in primavara anului 2008 ca vecinii - o societate de paza din oras care au sediul langa noi - GIP EST, au inceput sa construiasca pe terenul aferent cladirii noastre o hala si ne-au spus ca au vorbit cu cei de la Mica Industrie. Nu am dat prea multa importanta iar in decembrie 2008 lichidatorul ne-a trimis instintatare ca pe 29 decembrie,cand ne expira si contractul de inchiriere cladirea va fi scoasa la licitatie publica.La licitatie doar noi si GIP am fost interesati de licitatie, pretul de pornire a fost 22000 lei iar la final a castigat GIP cu 45000 lei. Desi GIP trebuia sa plateasca in termen de o luna, acestia nu au platit, iar in februarie lichidatorul a scos din nou la licitatie publica imobilul insa pe noi locatarii nu ne-a informat iar la noua licitatie a participat doar GIP ,evident, si au castigat cu pretul de pornire 22000 lei si au platit de aceasta data. ANAF sa sesizat si a depus contestatie in instata iar noi am aflat dupa vreo 2 luni ce sa intamplat, am avut avocat si inainte de licitatie, si dupa a doua licitatie am apelat la doi avocati dar mai mult ne-au descurajat ca nu sunt sanse de castig si ne-au trimis la lichidator cu o cerere scrisa prin care am cerut sa fim imformati de o posibila alta licitatie in urma contestatiei ANAF si am depus-o in instanta in care am mai reamintit ca noi am participat la prima licitatie si am oferit un pret mai mare ca GIP la a doua licitatie (la prima licitatie am oferit cu 2000 lei mai putin ca GIP). Lichidatorul ne-a stampilat cererea dar a avut grija sa ne descurajeze ca GIP trebuie sa plateasca o diferenta de pret, de fapt sa plateasca prima licitatie. La acel moment ne-am oprit find convinsi ca nu avem sanse de izbanda dar in februarie 2015 am decis impreuna cu vecinul care este in aceiasi situatie cu noi (stam in acelasi imobil) datorita faptului ca procesul cu falimentul Micii Industrii nu este inchis,sa deschidem actiune in instanta - obligatia de a face, prin care cerem nulitatea licitatiei.
Intrebarea mea ar fi avem un drept de preemtiune sa cumparam locuinta dupa din moment ce nu avem unde locui, santem in situatia de a fi dati in strada 6 persoane: bunica pensionara care a facut munca grea la intreprindere, mama pensionata de boala, eu sotia si doi copii mici de 9 si 3 ani. Nu m-i se pare corect si moral ca legislatia statului roman sa nu ne faca noua oferta de vanzare dupa atatia ani de locuit si inteleg ca prin vanzarea imobilului creditorii vor sa recupereze de la Mica Industrie cati mai multi bani, desi e evident ca lichidatorul a aranjat sa-l vanda la pret de pornire,dar acesti bani impartiti la mai multe firme nu reprezinta mare lucru, iar creditorii vor bani pentru afaceri dar au bine merci casa si doar le merge ceva mai rau afacerea, dar noi pierdem casa, asta imi ofera statul roman familiei mele si copiilor mei. Daca cineva,un avocat fie si contracost, ne poate ajuta cu un sfat cum am putea obtine drept de preemtiune si cum am putea face in instanta (santem la tribunalul sindic) sa dam noi, suma platita de GIP 45000 lei care oricum nu mai aveau ce cauta la o a doua licitatie,dand dovada de neseriozitate. Va multumim!

Alte discuții în legătură

Cui ii revine casa Justitiarul711 Justitiarul711 O persoana gireaza cu casa un imprumut la banca . Achita din datorie o suma considerabila dupa care cand ajunge la suma de 17.000 lei pleaca in strainatate si ... (vezi toată discuția)
Adjudecare - pret adjudecat mai mic decat pretul de incepere licitatie Florin-Marius Florin-Marius Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Imobilul meu a fost scos la licitatie a 3-a oara la 50% din pretul de pornire al primei licitatii. ... (vezi toată discuția)
Executare judecatoreasca la un imobil mostenit elenatp elenatp Avem un imobil cu care am ajuns la executori deoarece din cele trei proprietar, doua nu este in stare sa plateasca datoria fata de alti mostenitori. Imobil ... (vezi toată discuția)