avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Persoana accidentata data in judecata de Casco
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Persoana accidentata data in judecata de Casco

Buna ziua,

Va descriu, pe scurt, urmatoarea situatie, cu rugamintea de a ma ajuta cu cateva sfaturi, in masura in care este posibil:
- Octombrie 2013: un tanar este accidentat pe trecerea de pietoni pe care a traversat-o pe role (probabil si un pic mai repede, fiind pe role), fiind o perioada de 3 luni dupa accident in coma. In momentul in care iese din coma, nu isi mai aduce aminte accidentul, si declara in fata politiei ca nu doreste sa depuna plangere penala sau sa se constituie parte civila, atat.
- soferul masinii primeste NUP ( a avut un martor care a declarat ca pietonul a fost evitat de mai multe masini deoarece a traversat pe rosu)
- la aprox. 1 an si jumatate de la accident, isi aduce aminte ca de fapt traversase pe verde, dar decide sa nu redeschida dosarul penal fiind recunoscator ca este in viata si ca se va putea recupera aproape in totalitate
- saptamana trecuta se trezeste ca este dat in judecata de catre CASCO, care ii cere o suma foarte mare, cu penalitati pana la achitare debitului, pentru reparatia masinii (cu 1 luna inainte sa se implineasca termenul de 2 ani de prescriptie pentru asigurari).

Ce mai poate face in aceasta situatie? Mai exista vreo posibilitate sa redeschida dosarul penal (avand in vedere ca nu are martori si nu stim daca politia a luat imaginile de pe camerele de supraveghere din zona), pentru a putea suspenda dosarul cu societatea de asigurari? Pentru ca, in momentul de fata nu are nicio dovada pentru a se apara si va pierde acest dosar cu siguranta.
Cu stima!
Cel mai recent răspuns: CatalinCD , utilizator 20:57, 29 Februarie 2016
Sa incerce sa isi angajaeze avocat pentru proces daca suma este foarte mare ca sa incerce sa se apere cat mai bine.
Avocatul ar trebui sa mearga sa vada si ce rezulta din probele de la dosarul penal pentru ca simplul fapt ca si-a adus aminte acum ca ar fi traversat pe verde nu il ajuta in mod efectiv.
Cred ca avocatul va trebui sa isi bata serios capul.

Daca a traversat pe rosu are o culpa exclusiva victima.
Culpa este comuna deoarece a fost evitat de alte masini ... deci se putea evita accidentul . Fiind pe trecerea de pietoni e cam complicat .
PV-ul de la politie ce spune? Verde sau rosu?
Pe rosu ,pietonul trebuia sanctionat de pol (avertisment ,amenda ) ,pe verde soferul trebuia sanctionat . Oricum ,pietonul trebuia sa primeasca o copie al PV .
Si eu opinez (in consens cu stimatii forumisti) ca este important ce scrie in acel PV de constatare si totodata consider valabil sfatul de a apela la un avocat pentru a aprecia situatia.
Sa inteleg ca se intampla ceea ce am spus deja: TRAVERSAREA NEREGULAMENTARA incepe de fie sanctionata de LEGE ? deci se poate, da ?
nota: daca semaforul pietonal era verde soferul era sanctionat demult ! ...nu il lasa Politia Rutiera linistit !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda trecere pe rosu dupa depasirea semaforului pe culoarea verde AdrianCr AdrianCr Buna ziua, Am fost sanctionat cu amenda si suspendarea permisului si amenda in urmatoarea situatie: Ma aflam a 3-a masina la semafor si doream sa virez ... (vezi toată discuția)
Accident mortal daune camimau camimau In urma unui accident rutier tatal meu a decedat. El nu a traversat pe la trecerea de pietoni iar soferul l-a lovit in plin desi traversase trei sferturi din ... (vezi toată discuția)
Decedat in accident din propria vina AndreeaGeorgi AndreeaGeorgi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: in urma cu cateva zile, prietenul meu a fost implicat intr-un accident - intr-o intersectie, in ... (vezi toată discuția)