avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Amortizare autoutilitara achizitionata din Germania
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Amortizare autoutilitara achizitionata din Germania

O societate comerciala platitoare de impozit pe profit a achizitionat o autoutilitara din Germania.
Pe factura se mentioneaza ca este din 2008.
Se poate inregistra amortizarea?
Pe ce perioada?
Sau este nevoie de o expertiza tehnica?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 11:01, 28 Februarie 2016
Potrivit pct.III(3) din ANEXA la HG nr.2139/2004 pentru aprobarea Catalogului privind clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelor fixe,in cazul mijloacelor fixe achizitionate cu durata normala de functionare expirata...durata normala de functionare se stabileste de catre o comisie tehnica sau un expert tehnic independent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata de functionare a mijlocului fix second hand OanaBocancea OanaBocancea Buna ziua, daca am achizitionat un mijloc fix la mana a doua care a avut durata de functionare normala de 5 ani si a fost amortizat complet, il inregistrez ... (vezi toată discuția)
Amortizare autoturism cdi75 cdi75 Sunt PFA si am achizitionat un autoturism secand hand. L-am inregistrat in registrul inventar si am trecut plata in registrul de incasari si plati. In afara de ... (vezi toată discuția)
Amortizare autoturisme pentru taximetrie nukarela nukarela O firma de taxi achizitioneaza 2 autoturisme pentru utilizarea lor ca taximetre(Dacia Logan si Renault Symbol).Valoarea lor de achizitie este 1240 ron si ... (vezi toată discuția)