avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Probleme cu firma de cablu
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Probleme cu firma de cablu

buna ziua,cumnatul meu a locuit pt. o perioada la un bun prieten de al sotului meu, fara contract de inchiriere .Cumnatul a facut contract cu o firma de cablu si internet pe o perioada de 1 an desi el s-a mutat intre timp dupa 6 luni, a contiunuat sa plateasca facturile , pana la expirarea contractului. Problema este urmatoarea : contractul a expirat in noiembrie 2015 iar firma de cablu a trimis factura la imobilul prietenului nostru ,sa plateasca decembrie si ianuarie 2016.Cumnatul nu a reziliat contractul de cablu , el este de negasit, nu raspunde la telefon. Prietenul nostru ne preseaza sa luam legatura cu el ca sa poate preda echipamentul din imobilul sau. Proprietarul nu poate da o declaratie firmei de cablu in care sa specifice ca acolo nu mai locuieste nimeni din iunie 2015 si sa predea el echipamentul? Ce ar putea pati cumnatul , este corect ca firma de cablu sa factureze abuziv dupa expirarea contractului de 1 an? Va multumesc!
Am citit contractul firmei de cablu(rcs rds) dar nu am inteles prea multe..
Ultima modificare: Marți, 23 Februarie 2016
serbanitza, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:57, 23 Februarie 2016
Daca acel contract a expirat in luna noiembrie 2015, fara sa fie semnat de titular , a fost prelungit de la sine../ceea ce este un abuz.
Contractul a fost facut pe numele cumnatului, banuiesc, si a expirat.
Propietarul trebuie sa faca o cerere, prin care sa explice exact situatia. Titularul de contract pt 1 an de zile, nu este propietarul imobilului, si nu mai locuieste acolo. Deoarece,contractul facut de respectivul a fost facut strict pe 1 an, si s-a respectat, dar prelungit in mod abuziv de companie, propietarul doreste sa inapoieze echipamentul.
Trebuie ceva rabdare, ca nu sunt dornici de rezilieri.
Da , contractul a fost facut pe numele cumnatului! Multumesc pt.raspuns, o sa iau legatura cu proprietarul imobilului sa faca o cerere scrisa la rcs sa explice cum sta situatia si sa scape de echipament!
Trebuie sa faca imediat doar o notificare de reziliere, contractul s-a prelungit tacit si poate fi intrerupt oricand fara justificari suplimentare.

Nu e nimic abuziv in asta - scrie in contract ca dupa expirarea perioadei initiale, daca niciuna dintre parti nu si-a manifestat intentia de a nu prelungi contractul cu cel putin 45 de zile inainte, contractul se prelungeste pe durata nedeterminata.
Deci vi se va solicita plata pentru inca cel putin o luna de abonament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Echipament predat!! dupa 4 luni primesc factura plata servicii!!!??? julius.jr julius.jr Am avut contract cu o firma de cablu. In noiembrie 2009 am cerut rezilierea contr si mi s-a cerut sa returnez chipamentul{ desii acesta era platit}.Dorind sa ... (vezi toată discuția)
Cum pot rezilia un contract rcs-rds ftrandafir40 ftrandafir40 Buna ziua ! In decembrie 2012 am incheiat un contract de furnizare servicii internet mobil cu firma RCS-RDS,cu durata de 1 an,dar fiind nemultumita de ... (vezi toată discuția)
Restanta plata abonament firma cablu tv- abonament prelungit abuziv miky89 miky89 Buna ziua, In martie 2011 am mutat firma de cablu de la Canal S la Rds-Rcs. In momentul acela cand am platit si am facut cererea de reziliere, mi-au zis ca nu ... (vezi toată discuția)