avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la Volan din martie 2015
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la Volan din martie 2015

Buna ziua.Cer si eu cateva sfaturi cum a putea iesi din aceasta chestie cu cea mai mica sentinta.anul trecut martie 2015 am fost oprit de un echipaj de politie la ora 24:00 pentru a sufla in etilotest.rezultatul a iesit de 0.50 in aerul expirat dupa care am fost dus la spital pentru prelevarea probelor.a trecut aproximativ 3 saptamani si au sosit rezultatele 0,95 in prima si 0.85 a2-a. la insistentele politistului am acceptat sa cer recalcularea la iml.au trecut aproximativ 3 luni pana au terminat recalcularea,alte 2-3 luni pana au trimis factura la valcea iar exact azi am fost sunat ca au venit rezultatele. respectiv 1,03 in sange la momentul opririi.am fost sunat de catre politist ca trebuie sa merg saptamana asta sa mai dau o declaratie si ca o sa fiu trimis in judecata.precizez faptul ca in tot acest timp nu am fost chemat de procuror ci doar de catre politistul care m-a orpit.el mi-a luat toate declaratiile.aveam si un martor cu mine in masina care a declarat odata cu mine toate cele intamplate si de ce am condus eu circa 200 metri pana la primul hotel deoarece nu se simtea bine si nu era in stare sa conduca.nu am facut absolut nici un accident am colaborat foarte bine chiar si rezultatele medicului din momentul prelevarii sangelui le-am vazut si erau buna adica eram constient si nu dadeam semne de ameteala.as vrea sa stiu ce as putea face ca sa ies cat mai bine din aceasta chestie deoarece am stat aproape un an deja si as dori o sentinta mai mica in acest caz...acest proces se va face la brezoi jud valcea din cate stiu
In ceea ce am descris eu mai sus se poate da renuntare? ce inseamna mai exact asta?
renuntarea se poate face doar daca nivelul alcoolemiei e sub 0.80...in cazul tau este exclusa.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2016
ddv82, utilizator
ddv82 a scris:
renuntarea se poate face doar daca nivelul alcoolemiei e sub 0.80...

Fugi tare @ddv82, ca nu-i asa, sunt alte considerente pentru care se dispune renuntarea la aplicarea pedepsei, nu nivelul alcoolemiei. Daca imbibatia alcoolica ar fi sub 0,80 g/l nu ar mai fi vorba de fapta penala si ar pica toate ipotezele enumerate pana acum cu privire la pedepse dispuse in cauza penala (respectiv renuntare, amanare, suspendare).
Ca o concluzie, cel putin teoretic, da, instanta poate dispune, in anumite conditii, renuntarea la aplicarea pedepsei, asa cum am scris de la inceput. Aaaa ...ca poate dispune si altceva, mai grav, este foarte posibil si asa ceva.
cred ca nu ai inteles...intreba de renuntarea inceperii urmarii penale...nu la amanarea aplicarii pedepsei
Domnilor ati reusit sa coborati ceata de pe munti.Va rog nu va certati acum aici.Impreuna putem gasi adevarul.Pe mine ma intereseaza sa scap cel mai usor deoarece am deja aproape 1 an si nu mai doresc sa stau inca 1.ce credeti ca ar trebuii sa cer in acordul de recunoastere a vinovatiei? sa imi fie si acceptat..

Alte discuții în legătură

Acord de recunoastere a vinovatiei dragogos dragogos Buna ziua!!! Am si eu o intrebare. Cum e cu \\"acordul de recunoastere a vinovatiei\\"??? Mentionez ca am fost depistat conducand sub influena alcoolului. 0.99 ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie la volan Gabriela_C Gabriela_C Buna ziua, Va rog frumos ajutor in urmatoarea problema: barbat, 79 de ani, gasit cu alcoolemie in aerul expirat 0,53 la mie in momentul unui accident ce s-a ... (vezi toată discuția)
Acord de vinovatie permis conducere Cristiancsl Cristiancsl Buna ziua ! In data de 25.05.2014 , ( de ziua mea ) , am fost oprit de catre un agent de circulatie pe cheiul Dambovitei , moment in care mi sa pus aparatul ... (vezi toată discuția)