Nu stiu daca am postat in sectiunea buna...daca nu, am rugamintea ca un moderator sa mute postarea.
Va scriu ca sa cer o parere despre procedura de vanzare a unui apartament, iar mai jos va detaliez situatia mea pe scurt.
Am mostenit un apartament.
Am obtinut toate actele, a fost tranaferat pe numele meu, certificat energetic, etc.
Am gasit cumparator.
Am semnat la notar promisiunea de vanzare-cumparare si am primit avansul la inceputul lunii februarie..
Peste 2 zile cumparatorul (adica pe 25.FEB) m-a chemat la notar pentru a semna contractul de vanzare-cumparare (termenul maxim conform promisiunii de VC fiind la mijlocul lunii martie), dar cumparatorul imi ofera doar o parte din bani (circa 20%), urmand ca eu sa ii inmanez toate actele in original (inclusiv certificatul meu de mostenitor...).
In CVC este stipulat ca transa finala sa fie facuta de catre banca care ii acorda creditul ipotecar in baza contractului de credit (este mentionata banca, impreuna cu contractul de credit si data semnarii contractului)
Explicatia lui este ca banca nu ii poate acorda creditul, implicit nu imi poate vira restul de bani decat dupa ce ipoteca pentru banca este stipulata in cartea funciara.
Eu personal am luat credit ipotecar in urma cu 6 ani, iar procedura nu retin sa fi fost asa.
Nu ma simt linistit sa ii inmanez toate actele, inclusiv sa semnez contractul in conditiile in care nu am primit toti banii.
Cu alte cuvinte eu dau apartamentul, semnez ca am vandut, dar nu am primit banii.
Banuiesc ca foarte simplu cumparatorul poate merge la banca si sa anuleze contractul de creditare, urmand ca CVC sa fie anulat, iar eu trebuie sa ma "lupt" in instanta ca sa imi recuperez proprietatea.
Mai mult, banii care ii transfera din contul personal vor intra abia ziua urmatoare.
Poate ma ajuta cineva cu sfaturi deoarece nu stiu cum sa procedez.
ContSters338589
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
stimate user, notarul este cel care vegheaza la respectarea conditiilor legale, avand in vedere si vointa partilor. El este impartial si nimeni acum nu si risca profesia si lbertatea pentru a face ceea ce numiti dvs inselaciuni.
El este dator sa va dea explicatii asupra actului ce il intocmeste pentru ca ia un onorariu.
Dvs trebuie sa vi se explice anumite lucruri care nu tin numai de sfera dreptului ci si de mecanismul bancar.
Si da solutia propusa de cumparator exista.
si aveti psibilitatea de a merge la semnare insotit de avocat pe care il platiti pentru a va asigura ca totul e in regula daca nu l credeti pe notar.