Am fost angajat contractual al DGASPC Olt.In urma unei inscenari am fost dat afara pe modive disciplinare.Am contestat dispozitia in instanta urmand a-mi proba/dovedi nevinovatia.
Am cerut si mi s-a emis o adeverinta din care rezulta ca la data cand a incetat CIM am de recuperat 32 zile de Concediu de Odihna si 200 ore suplimentar lucrate si nerecuperate/neplatite.
1.Care este procedura ce trebuie sa o urmez pentru a incasa drepturile banesti cuvenite,aferente acelor ore suplimentare si Concediului de Odihna ramas neefectuat?
2.In CIM se specifica faptul ca orele suplimentare se recupereaza prin ore libere platite si daca nu e posibil(cazul meu), se platesc cu un spor la salariu care nu poate fi mai mic de 75% sau cel prevazut de Contractul Colectiv de Munca la nivel de ramura.
Care este Contractul Colectiv de Munca la nivel de DGASPC (pentru jud Olt) in vigoare la aceasta data?
Multumesc!
Din cate cunosc nu exista CCM la nivel de sector de activitate Asistenta Sociala.In acest caz, cred ca, orele suplimentare vi se vor plati cu minimum prevazut de Codul Muncii.
Multumesc pentru raspunsul prompt!
Am sa depun o cerere personal pentru recuperarea sumei la care voi atasa copie a sentintei ramasa definitiv.
Cum ma sfatuiti sa procedez pentru indexarea/reactualizarea sumei?
Nu va fi o suma prea mare dar la cat de rautaciosi si ambitiosi au fost fata de mine ,merita sa cer.
Am primit in cont suma pe care au calculat-o si care conform hartiei primite a fost calculata la nivelul anului 2015,hartie in care e trecuta suma BRUT.
Cum trebuie sa procedez daca vreau sa reactualizez/indexez suma la nivelul 2017?
Cer indexarea sumei BRUT sau NET?
Multumesc!
Ore suplimentare.
danielanic
Buna seara. Am de recuperat aproape 1000 de ore suplimentare, efectuate de la inceptul anului. Am cim pe perioada nedeterminata. Am solicitat angajatorului de ... (vezi toată discuția)