buna,sunt o mama singura,divortata de curand,problema mea e ca nu ma descurc in tara cu pensia alimentara de 180 ron..si nu pot lucra pt ca nu am ce face cu copilul..as putea pleca in strainatate unde sunt toate rudele mele,acolo as lucra si mama mea ar sta cu copilul,doar ca fostul sot nu vrea nici cum sa-mi dea procura si asta doar pt a se razbuna pe mn..se poate face ceva,legal vorbind sa obtin acea procura?
Buna seara,
pentru motive temeinice instanta poate da o sentinta care sa tina loc de acord al uni parinte pentru parasirea tarii de catre un minor.
Deci, va trebui sa va adresati instantei.
Instanta decide fctie de interesul minorului. Pana una alta, interesul lui e sa intretina o legatura facila cu ambii parinti.
Ca sa dovediti ca plecarea in strainatate, prin posibilitati mai bune de crestere, va trebui sa dovediti ca acolo veti avea un venit si un ajutor sigur, mult superior situatiiei actuale.
Actiunea in instanta se intituleaza suplinire acord,
da,inteleg ca minorul trebuie sa stie de ambii parinti,dar eu in tara nu am pe nimeni care m-ar putea ajuta si cu cei 180 de lei nu ne putem intretine si din urma acestei casatorii eu am ramas doar cu datoriile la banca,care am facut imprumut pt nevoi personale si am renovat cate ceva,am datorii la anaf pt ca am avut o societate comerciala,eu fiind administrator si cand s-au adunat datoriile el si-a facut alta societate si m-a lasat pe mine cu toate datoriile..
Vedeti cum puneti problema sa nu va treziti ca ii da domnului copilul daca dvs. nu va puteti ocupa de el. Poate vine tatal cu o casa, un salariu decent sau conditii mai bune decat ce ii puteti oferi dvs. si cere sa-l ia la el. Este doar o idee la care sa va ganditi impreuna cu un avocat. Sa nu va treziti ca ramaneti fara copil.