avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA contract individual de munca
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA contract individual de munca

V-as ruga sa ma ajutati sa clarific o nelamurire :PFA poate sa isi faca contract individual de munca si daca da de cand?Am functionat ca PFA din 2000-2006 si actualul angajator(unitate medicala de stat) nu vrea sa imi recunoasca ca vechime in munca acea perioada cu motivul ca doar contractul individual de munca confera vechime in munca si ca acea perioada mi se va calcula doar ca vechime la pensie dar nu si la sporul de vechime inclus in drepturile salariale.Va multumesc!:)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:13, 24 Februarie 2016
Are dreptate angajatorul dvs.

Codul Muncii
art.16 alin.(4) - Munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechimea in munca caraman_codruta caraman_codruta As dori sa ma lamuresc in urmatoarea situatie: am un salariat care a lucrat 2 ani si 2 luni intr-o unitate dupa care a beneficiat de 9 luni de somaj. Dupa ... (vezi toată discuția)
Drepturi privind vechimea in munca, conferite de contractul de asigurari sociale MarilenaVlad MarilenaVlad Buna ziua! Am urmatoarea speta: O persoana nou-incadrata a avut încheiat cu DGMPS un contract de asigurari sociale in perioada 1999-2001.Potrivit ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca pfa traducator autorizat IonIoanaAnca IonIoanaAnca Buna seara! Din 2003, functionez ca traducator autorizat de MJ, cu contracte punctuale cu firme si persoane fizice. Am cotizat la pensie in continuu, in ... (vezi toată discuția)