avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cetatenie romana pentru copil nascut in Italia
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cetatenie romana pentru copil nascut in Italia

Multumesc anticipat pt rabdarea cu care cititi si poate ma puteti ajuta
Fata mea este in Italia si (nu este casatorita legal dar sta legal in italia) are un copil cu un italian (copil recunoscut cu cetatenie italiana acte legale pt copil care are 1 an) fata mea ar dori sa ii faca si cetatenie romana as dori daca se poate sa imi trimiteti un email cu tot ce este necesar si aici si in italia pt a rezolva aceasta cetatenie, cat dureaza actele ce acte sunt necesare si unde trebuie sa ma adresez, fata mea va veni cu copilul in iunie in tara si ar dori sa rezolve totul pe cale legala,stiu ca poate nu e de competenta dvs dar poate ma puteti ajuta
multumesc cu respect evelina
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:28, 9 Martie 2016
N-avem cum sa va trimitem e-mail :)
Gasiti toate informatiile aici:
[ link extern ]

Daca vrea sa vina doar ea cu copilul, cand va iesi din tara o sa aiba nevoie de declaratia acord a tatalui - stiu ca pare absurd, copilul avand domiciliul in Italia, insa astea-s conditiile de calatorie pentru minorii cetateni romani.
Spuneti intai daca vine si tatal ca sa nu scriem degeaba.
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2016
Ares-3, moderator
Copilul unui cetatean roman este cetatean roman (prin nastere). Ce poate sa-i faca sunt acte, nu cetatenie.
da corect dar ce acte trebuie unde le fac aici in tara cat dureaza cine ma poate lamuri sau unde trebuie sa merg ca sa aflu sa fie totul pregatit pt cand vine fata cu copilul si macar cu aproximatie cat dureaza cat costa, hm naspa cam multe doresc eu de la dvs scuze
Ar fi bine daca ar avea fiica un extras multilingv de nastere pentru copil care ar ajuta-o in sensul ca nu ar mai trebui apostilat sau tradus in tara. Ar mai avea nevoie de certificatul de nastere al tatalui italian. La fel daca ar avea un extras multilingv si pentru acesta ar ajuta-o. Cartea de identitate sa fie valabila. S-ar putea sa plateasca amenda la starea civila 100 - 200 lei intrucat termenul pentru transcriere este de 6 luni. Timpul estimat este de 30 de zile. Unele primarii au taxa de urgenta. Incercati sa luati legatura cu starea civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare calatoriei cu minor julius jr julius jr Buna tuturor! Mama romanca, tatal italian minor ce poarta numele tatalui,{binenteles ca in acte apare si numele mamei. Parintii poarta nume diferite nefiind ... (vezi toată discuția)
In ce conditii poate sa calatoreasca un parinte cu copilul din italia in romania domy domy Buna seara, In cazul unui cuplu, casatorit in romania, care locuieste in Italia si care a avut un copil in Italia, care sunt conditiile prevazute de lege ca ... (vezi toată discuția)
Inregistrare obligatorie in românia a copilului de cetatenie italiana 1katerine 1katerine Am o fetița de 5 luni născută in Italia si care are cetatenie italiana (tatăl italian). As dori sa merg cu fetița in România, are carte de ... (vezi toată discuția)